• 203
    gsw 2014-15 sezonuda curry, green, thompson ve iggy ana omurgasi ile sampiyon oldu (finalde lebron'un cavsini yenerek; ki sakatliklardan cok cekti cavs o sezon hatirladigim kadariyla).

    2015-16 sezonunda normal sezonu 73-9 ile tamamladilar ki bu efsane bulls kadrosunun rekorunu tarihe gommek oldu. konferans finalinde durantli okc'yi 4-3 gecmislerdi. ne var ki lebronlu cavse finalda 3-1 den 3-4 seriyi verip sampiyonlugu yitirdiler. ne olduysa bundan sonra oldu.

    sezon sonu durant gsw ile anlasti; bir anda warriors 5inde 4 adet all-star oldu (durant, thompson, curry ve green). haliyle haksiz rekabet olaylari gundeme geldi. bu durumun ortayi cikmasinin ana sebebi nba'in salary capi o sezon sonunda birden yukari bareme cekmesi ve salary cap ustu gelir vergisini odemeyi goze alan gsw'nin oyunun lebron ile birlikte en iyi 2 oyuncusundan birisini kadrosunu katmasi oldu.

    durant ile birlikte 16-17 ve 17-18 sezonlarinda gorece kolay 2 sampiyonluk geldi yine lebronlu cavse karsi.

    ve son olark gecen sezon sonunda nba'in en dominant uzunlarindan birisi olan demarcus cousins sakatlik sonrasi (yanlis bilmiyorsam asil tendonunu kopardigi icin; durant da bugun* kopardi maalesef) takimi pelicans'tan ayrildi ve cuzi bir ucret ile gsw ile sozlesme imzaladi. bu hareket sirf yuzuk almak icin yapilmis bir hamle. ne var ki kimse cousins'a max. kontrat vermeyi dusunmuyordu; cunku cousins'in zaten ocaktan once sahalara donme ihtimali yoktu ve dondukten sonra ne oynayacagi da belli degildi. cousins gibi cusseli bir herifin agir sakatlik sonrasi saglikli donmesi cok zor bir ihtimal; bir suru kariyeri biten uzun var boyle. kimse riske girmedi; cousins da sikerler deyip gsw'ye yanladi. birden cousins'i da dahil edince gsw ilk 5i 5 all-star olmus oldu. haliyle surekli gsw'nin basarili olmasindan sikilan guruh da zaten durant'in onlari katilmasi ile cok guclu olan gsw'nin daha guclu olacagini ve oyunun etik kurallarini bozdugunu iddia ederek nefreti abartti.

    gelelim benim sahsi gorusume; bence sacmalik. sebepleri su:

    1) iggy yani andre iguodala artik iyice yasini almis; kariyerinde hic bir zaman dogru durust sut tehdidi olmamis ve gsw disinda bir takimda da artik bu kadar efektif oynayamacak bir oyuncu. kariyerinde bir kez gsw'ye gelmeden 76ers da all-star olmustu yanlisim yoksa. yani gsw'ye bir nevi abilik hizmeti icin gelmisti; iyi bir uyum oldu. ozellikle 14-15 nba finallerinde splash brothers (curry & thompson) sicarken lebron'a karsi koyup finaller mvpsi olmasi insanlarin gsw'nin haksiz rekabetinde onu da saymasina neden oluyor. ama bence iguodala elit bir oyuncu olmasina ragmen bu yasinda gsw disinda hicbir takimda boyle bir oyuncu olamazdi.

    2) draymond green: bu adam 2. tur 35. siradan gsw tarafindan draftlanan birisi. bu adami all-star seviyesine cikartan gsw. onu haksiz rekabetin bir parcasi saymak gercekten anlamsiz.

    3) splash brothers: 2si de draft ile gsw'ye gelen oyuncular. once curry geldi; gsw onun icin monta ellis'ten vazgecerek super bir hamle yapti. yani oyunu onun onderliginde olacak sekilde bir kurgu planlama uzerine kurdular. sonra da thompson yine draft ile geldi. ikisi de cok keskin sutorler. ama bu kadar efektif sut atmalarinda onlara bu oyunu oynama imkani veren gsw'nin oyun planinin cok buyuk etkisi var. gsw onlar icin onlarla birlikte basketbolun oynanisini komple degistirdi. basta houston olmak uzere bircok takim onlari takip etti.

    4) durant: lebron ile birlikte en iyi 2 oyuncudan birisi oldugunu daha once soyledim. hicbir takim durant'e hayir demez, diyemez. gsw'nin eline onu almak icin tarihi bir firsat gecti ve kullandilar. durant'in asil tendonu koptu. bircoklari diyor ki kimse ona max. kontrat vermez artik. bence o kadar buyuk bir oyuncu ki onumuzdeki sezonun belki de tamamini kacirabilecek olmasina ragmen kendisine 3-4 yillik max kontrat onerecek takimlar olabilir (nets ve knicks mesela). bu adami 1 sene oynatmamayi goze alarak 31 yasina gelmesine ragmen bunu verebilecek takimlar olabilir ve olacaktir diye dusunuyorum (cousins'a olmamisti mesela). boyle bir adami kim kadrosuna katmak istemez ki imkani olsa.

    5) cousins: bu sezon sonuna dogru anca parkelere donebildi; sonra yine sakatlandi. simdi yine yarim yamalak oynayabiliyor. bana sorarsaniz gsw icin alinabilecek bir riskti; zira az paraya kadroya aldilar ama gsw icin genc kevon looney bile daha onemli bir oyuncu su anda. bugunku macta* looney'nin sakatligi nuksetti ve kalan maclarda oynamayacak ise cok buyuk kayip olur. zira cousins toronto serisi 2. mac, az biraz da 5. mac disinda bir halta yaramadi, yaramayacak. asla eski haline donebilecegini sanmiyorum.

    6) kadro derinligi: gsw acisindan durant, curry, thompson (max kontrat almiyor; onumuzdeki sene vermek zorunda kalacaklar sanirim) gibi oyunculari yuksek bedeller ile kadroda tutmak demek les bir bench katkisi demek. zira shaun livingston gibi andrew bogut gibi artik ayaklari yerden zor kalkan adamlar ile cook gibi istikrarsiz, bell gibi vasat adamlar ile gorece daha iyi benchleri olan takimlara karsi oynuyorlar. bu da durant'in, green'in, curry'nin ve klay'in uzun sureler sahada kalmasi ve sakatlik riskinin artmasi anlamina geliyor. maalesef durant icin bu senaryo gerceklesti :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın