• 91
    kasıtlı olarak yaptıkları çok belli. bunlar 30 küsür sene öncede aynı şeyleri yapıyorlardı, bugün yine aynı şekilde devam ediyorlar.
    bizim tek yapmamız gereken konsantrasyonumuzu bozmadan bu hadsizlere gereken cevabı sahada vermemiz gerek o potansiyal takımımızda mevcut. fransa'nın bu takıma 4 tane salladığını unutmayalım maça iyi odaklanırsak elimizden kurtulamazlar.

    23 ekim 1985 göteborg fenerbahçe maçı

    --- alıntı ---
    1985-1986 sezonu avrupa şampiyon kulupler kupası 2. tur ilk maçıdır.

    maç için isveç'e giden fenerbahçe kafilesi havaalanında tamamen soyundurulmuş, diğer yolcuların arasında yarı çıplak vaziyette oradan oraya götürülmüş, hatta bazı oyuncuların malum yerlerinde parmakla uyuşturucu arandığı bile iddia (hatta ifade) edilmiştir. selçuk yula, ilyas tüfekçi gibi o yılların türk futbolunda önemli yer tutan futbolcularının da yer aldığı kafilenin havaalanında içerisine düştüğü hiç de hoş olmayan onur kırıcı çıplak görüntüleri gazetelere yansımıştır. birçoğu milli takım oyuncusu olan futbolcuların çıkardıkları iç çamaşırlarını vücutlarının edep bölgelerine tutarak örtünme çabaları o an için görenlerde acıma duygusu oluşturmuştur.

    rövanş maçında goteborg kafilesi istanbul havaalanında çiçeklerle misafir olarak karşılanmış, ancak isveçli futbolcular ve yöneticiler en ufak bir tebessüm veya teşekkür etmeden asık suratlarıyla otellerinin yolunu tutmuşlardır. her iki maçtan sonra da isveçliler tarafından herhangi bir özür veya üzüntü beyanatı yapılmamıştır.

    maç 4-0 goteborg galibiyetiyle sonuçlanmıştır. (8' petersson, 10', 68' t.nilsson, 78' r.nilsson)

    --- alıntı ---

    kaynak: https://eksisozluk.com/...rbahce-maci--1325189
App Store'dan indirin Google Play'den alın