• 82
    malum olaydan beri burada, bu başlık altında yazılanları büyük bir sabır ile okuyorum ve diyebileceğim tek bir şey var: biz toplum olarak asla ama asla akıllanmayacağız.

    neymiş, izlanda polisi, türkiye a milli futbol takım kafilesini üç saat havaalanında bekletmiş, bir izlandalı, emre belözoğlu'na mikrofonmuş gibi tuvalet fırçası uzatmış. havaalanında bekletmeyi geçtim, o konuda herhangi bir saygısızlık vs. olduğunu düşünmüyorum da emre'ye tuvalet fırçası uzatılması saygısızlık mıdır? saygısızlıktır. ama koca sözlük'te tek bir kişi de mi, "onların yaptığını biz yapmayalım, belki utanırlar" düşüncesine sahip değil be? herkes mi, "ulan siz şimdi görürsünüz" mantığıyla hareket edip rövanş peşinde? efendim neymiş, bunları adana'da oynatacakmışsın, üst aramasını da aşiret üyeleri yapacakmış. neymiş, havaalanı olmayan bir şehirde maç yaptıracakmışsın... bunlar burada denk geldiklerim. bir de işin twitter ayağı var ki, asıl sorun orada. tuvalet fırçası uzatan izlandalının yaptığı 'saygısızlığa' dikkat çekip, "sizin anneannenizi s..ceğiz" diyen bir güruh var. tepki gösterenlerin çoğu bu denli terbiyesiz olmasa da, hemen hepsi intikam alma konusunda hemfikir.

    biriniz de çıkın, deyin ki, "hayır abi, onlar böyle yapmış olabilir ama bu yanlış, biz de bu veya benzeri bir şey yaparsak onlardan farkımız kalmaz. biz onları en iyi şekilde ağırlayalım, zaten yüzleri varsa utanırlar, utanmazlarsa da en azından dünya görür neyin ne olduğunu." ama yok, anca intikam alınsın, anca türk'ün gücü herkese gösterilsin.

    son olarak, konya'da oynanan son fransa maçında ve 2016'da yine konya'da oynanan izlanda maçında 10 ekim'de 2015'te ankara'daki saldırıda hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda yuhalayan taraftar çok saygılı, çok temiz de izlandalının tuvalet fırçası uzatması çok saygısızca, dimi?

    bırakın şu ucuz, sığ milliyetçiliği, kafatasçı zihniyeti. gelişmek intikamla olmaz, 13. yüzyılda yaşamıyoruz artık.

    ve hayır, izlanda'yla hiçbir bağım, bağlantım yok. nickim gereği böyle bir düşünceye kapılmanızı istemem.
App Store'dan indirin Google Play'den alın