• 1746
    bu sezon itibariyle başta ernesto valverde'nin gönderilmesiyle birlikte köklü bir değişim yaşaması gereken futbol kulübü. valverde, ne oyun planına ne de futbolculara artık bir şey katamıyor. koskoca barcelona'nın tek taktiği ''topu messi'ye verin o nasıl olsa bir şeyler yapar'' olmamalı. yeni sezonda daha hücumcu, korkusuz bir futbol oynatan teknik adam seçimi yapılmak zorunda.

    yapılan onca yüksek bonservisli transferlere rağmen mali açıdan hâlen dünyanın en iyi kulübü. bunu kesinlikle doğru bir şekilde kullanmak zorundalar. bundan sonra karavana transfer yapma hakları yok. yeter artık lionel messi'nin yıllarını harcadığınız.

    kalede problem yok orayı geçiyoruz.

    stoperde pique'nin yanına ne yapıp edip de ligt alınmalı. bu çocuk ileride takımın kaptanı bile olacak potansiyelde.

    sağ bek bölgesinde dani alves sonrası boşluğa düşmüş gibi bir durum var. orta sahadan bozma sergi roberto ve benfica'dan transfer edilen nelson semedo hiçbir zaman o etkiyi vermedi. barca'nın hücum planında beklerin önemi çok büyüktür. tüm yük jordi alba'nın üzerine kalınca sıkıntı yaşanıyor. bu mevkiye transfer yapılmalı.

    sol bek bölgesine yedek bir oyuncu alınmalı. alba'yı dinlendirmek istediğinde yerine saçma sapan oyuncular oynuyor.

    orta sahaya yapılan nokta atışı transfer frenkie de jong hamlesi çok ama çok önemli. arthur, arturo vidal, sergio busquetsyine bu takımın orta sahasında kalması gereken isimler fakat biraz daha hücumcu bir orta saha transferi yapılabilir ek olarak. bana kalsa valverde'nin neymar yaratmaya çalıştığı coutinho'yu kesinlikle orta sahada, sol iç olarak oynatırım. üzerinin hemen çizilecek bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum ama bu mevkide bile denenmeyecekse satılmalı.

    forvet noktasında luis suarez döneminin maalesef artık sonuna geldik. bana göre dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 10 golcüsünden biri ama her güzel şeyin bir sonu var, gönderilmeli. griezmann alınacaksa bile direkt suarez yerine alınmalı. ousmane dembele'ye hâlen inanıyorum ama sanırım kendisi benim ona inandığım kadar inanmıyor. müzmin sakatlık durumu da ayrı bir soru işareti. para için gönderilebilir.

    sözün özü; yazımın başında da dediği gibi köklü bir değişime ihtiyaç var.
    takımdan gönderilip, para kazandırabilecek oyuncuların yerine yenileri alınmalı.

    samuel umtiti: tahmini bonservis 40 milyon €
    ivan rakitic: tahmini bonservis 45 milyon €
    rafinha: tahmini bonservis 15 milyon €
    coutinho: tahmini bonservis 100 milyon €
    malcom: tahmini bonservis 40 milyon €
    luis suarez: tahmini bonservis 50 milyon €

    bu oyuncuların satışından 290 milyon €'luk bir geliri rahatlıkla kazanabilir barcelona. ben fiyatları da özellikle düşük tuttum. bir de dediğim gibi eğer umudu kestilerse ousmane dembele'yi de 100 milyon € civarına okutabilirler.

    tabii bu isimlerin yerlerine kimler alınır falan onları da mutlaka konuşmak lazım ama birinci öncelik kesinlikle ama kesinlikle de ligt olmak zorunda.

    lionel messi kardeşimi ve sevenlerini üzmeyin. o şampiyonlar ligi kupası en az iki kere daha ellerinde kalkmalı. futbolun bize borcu var!
App Store'dan indirin Google Play'den alın