resim
Johan Erik Calvin Elmander
Takım:Holmalunds IF
Mevki:Santrfor
Yaş:42
Boy:1.88
Uyruk:İsveç
  • 3681
    bundan tam 13 sene önce toulouse'un 5 milyon euro bonservis ödediği ve 2 sene oynatıp 12.6 milyon euroya boltan'a sattığı oyuncu. 5 milyon euro toulouse gibi bir takım için bugün bile yüksek bir meblağ, fulham'ın 12.6 milyon euro vermesi bugünün piyasasında az bir rakam gibi gözükebilir. ancak bolton'ın o gün 12.6 milyon euro vermesi bugün crystal palace'ın 35-40 milyon euro vermesi ile eşdeğer gibi. o dönem bu günkü gibi 80-100 milyon euroların telafuz edilebildiği bir dönem değildi.

    galatasaray sözlükte kendisini sadece galatasaray'dan bilen yazarlar tarafından ısrarla yeteneksiz ama çalışkan topçu, ucuz etin yahnisi muamelesi yapılıyor. elmander'i biz yaşlılık döneminde bedavaya aldık ancak elmander'in gençlik döneminde o günün şartlarında son derece iyi paraya transferler yapan gözde bir oyuncu olduğu gerçeği unutulmamalı.

    bu arada önemli bir hatırlatma yapalım. adnan polat kendisine toulouse'da oynarken talip olmuştu toulouse 7-8 milyon euro bonservis çekince alamamıştı. sonraki yaz bolton talip olup çok daha fazlasına aldı. bolton ile olan sözleşmesinin bitmesine yakın polat kendisi ile masaya oturup sözleşme imzalasa da bu sefer kendisi başkanlık koltuğunda kalamadı. bu yönden bakınca adnan polat ile de çok garip bir hikayeleri var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın