• 11
    bildiğim kadarı ile tarihi olarak rize fenerbahçelilerin, trabzon da galatasarylıların çoğunlukta olduğu memleketlerdi. aralarındaki futbol rekabeti biraz da burdan geliyordu. yakın zamana kadar galatasaray ile trabzonspor'un yakınlığının sebeplerinden biri de buydu. özkan sümer'in galatasaray'ı çalıştırmışlığı falan vardır.

    dikkat edilecek olursa eski nesil trabzonlular fenerbahçe'den nefret ederken galatasaray ile daha iyi geçinirler. şenol güneş'in fenerbahçe ile oynarken takındığı tavır ile galatasaray'a karşı oynarken takındığı tavır farklıdır.

    ben 2006 denizli şampiyonluğunda trabzon'daydım. özellikle fener'in kaybetmesi ile de, galatasaraylılar kadar sevinmişlerdi. ama genç kuşak sanırım özellikle 2013-2014'lerde trabzon, galatasaray'in ikinci takımı geyiklerinden çok etkilenerek galatasaray düşmanlığı edindiler. şimdi muhtemelen genç kuşak fenerbahçe'ye göre galatasaray'dan daha çok nefret ediyorlardır. tabii ben trabzonlu değilim ve üniversiteden sonra yıllardır trabzon'u görmedim.

    ama rize fenerbahçeliliğinden vazgeçmemiş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın