• 34
    yeniden seçim kararı alınması inanın beni de çok sinirlendirdi. hakkımın yenildiğini iliklerime kadar hissettim. çünkü alınan kararın hukuk düzeyinde ve vicdani düzeyde hiçbir doğru karşılığı söz konusu değil. fakat bugün biraz daha sakin kafa ile düşündüğüm zaman yapılan bu hareketin birilerinin attığı son kurşun olduğunu fark ettim. aslında ysk üzerinde somut delil sunulamadan, hissiyat üzerinden,kurulan baskı sonucunda seçim yeniletme kararı aldırmaları, bu seçimin istanbul düzeyinde olmasının ötesine geçip aslında bir dönemin biteceği seçim düzeyine gelmesini sağlamıştır. evet, yapılacak bu seçim ile beraber başımızda bulunan kişi kendini ortaya koymuştur. bu seçim aslında ekrem imamoğlu ile malum kişi arasındaki bir seçim olacaktır. ben bu kararın bu kadar uzun bir süreç sonunda çıkarılmış olmasının da planlı bir durum olduğunu ve üzerimizde ne yaparsak yapalım onların istediği şeyin olacağı izlenimini yaratıp bizleri umutsuzluğa sevk edip sandığa gitmememizi sağlayıp yapılacak seçim sonucunda sayın imamoğlu'nun karşısına çıkaracakları adayın kazanmasını ve bu doğrultuda da 'gördünüz işte seçime hile karıştırmışlardı. seçim yenilenince kazanan nasıl değişti'' naraları atmayı planladıklarını düşünmekteyim. seçim günü yine türlü hırsızlık girişimleri, türlü usulsüzlükler, yer yer maganda kılıklı arkadaşların meydanlarda olmasını bekliyorum. ellerinden gelen bütün kirli oyunları bu seçimde uygulayacaklardır. hatırlayın efkan alayı. o dönemden daha kirli bir seçim süreci bizi bekliyor. şimdi bu kadar olumsuz şey yazmaya ne gerek vardı diye düşünmüş olabilirsiniz. bunlar sadece birer hatırlatma. ne ile karşı karşıya olacağımızın kısa bir özeti. çünkü bu coğrafya insanının en önemli sorunlarının başında unutmak geliyor. sözlükte olan arkadaşlarımı tenzih ediyorum. bunları yazma amacım olur ya sözlük dışından birinin önüne düşer de okur.

    şimdi arkadaşlar biz yukarıda saydığımız durumlara alışkınız. fakat, bu sefer umutsuz değiliz. hatta eskisinden daha hırslı, daha inançlıyız. bu sefer ne sandıklarımızı terk edeceğiz, ne de seçim günü yapılan manipülasyonlara kanıp kaybettik hissine kapılacağız. çünkü şunu biliyoruz ki bizim sandıkta gösterdiğimiz seçimin takipçisi olacak, hakkımızı ve hakkını yedirmemek için bir kez daha sonuna kadar savaşacak bir başkana sahibiz. evet martın sonu bahar diyorduk ama baharımızı da çalmaya kalktılar. fakat, unuttukları bir şey var ki güneşin doğuşu engellenemez. güneş harekete geçti arkadaşlar! önce bu şehre ardından bu şehir üzerinden bu ülkeye güneş doğacak ve baharımızı çalanlar yazımızla karşılaşacaklar. inanın arkadaşlar bu sefer her şey çok güzel olacak. bu sefer kirli oyunları yüzlerine bulaşacak ve bu seçim bize istanbul'u değil türkiyeyi geri getirecek. bu seçim bir saltanatın, bir tiranlığın yıkımıyla sonuçlanacak.

    hangimizin aklına bu seçim kararı sonucunda (bkz: süper lig 2011-2012 sezonu) gelmiyor. malum sezon sonunda * galatasaray'ımız ligi en yakın rakibinin önünde 9 puanlık bir farkla lider bitirip şampiyon olacakken birileri play off diye bir zımbırtı icat etmişlerdi. peki play offlar sonunda ne olmuştu? galatasaray'ımız kadıköy'de rakibinin sahasında kupaya ulaşmıştı. ben bu seçimi tıpkı o dönemdeki * uydurulan play off sistemine benzetiyor ve sonucun değişmeyeceğini biliyorum. bir galatasaraylı olarak adaletin yerini bulacağına inanıyorum.

    son olarak sözlükteki tüm renktaşlarımın inan etmelerini istiyorum. bu tarz finalleri en iyi biz biliriz ve bence bu çok önemli bir final. bu finalin sonunda güneş bir daha batmamak üzere üzerimize doğacak. artık kavga söylemleri, ayrıştırıcı söylemler son bulup sevgi, saygı ve birliktelik duygularının temeli tekrardan atılacak. inanın çocuklar, her şey çok güzel olacak!
App Store'dan indirin Google Play'den alın