• 2791
    çocuklugumda karde$ takim olarak lanse ederdik. 80lerin sonu, 90larin ba$indan bahsediyorum. sanirim bu biraz da rahmetli seba'nin karakterinden kaynaklaniyordu. ne bileyim, o yillarda fener hariç takimlar birbirileri ile iyi geçiniyordu.

    ne oldu ise zaten galatasaray'in 4 sen üst üste $ampiyon olup, uefa kupasini almasi ile oldu. 2000li yillardan sonra bir daha hiç bir $ey eskisi gibi olmadi. insanlar egoistle$ti, ülkelerin zenginle$me hirslari ile dolayli yoldan gelen ekonomik krizler insanlari paranin esiri haline getirdi ve insanlik yava$ yava$ kaybolmaya ba$ladi.

    insanlikla birlikte taraftar profili de degi$ti. bu degi$imde fenerli hep ayni kaldi. çirkef, kendini dev aynasinda görme, loser tip. biz karakter olarak daha da güçlendik 90lardan bu yana. ba$ari üstüne ba$ari eklendi. hele bir de tüm zorluklara, imkansizliklara, adaletsizliklere ragmen elde edilen $ampiyonluklar var ki (mesela 2006, 2008, süper finalli sezon) bunlar bizi daha da kenetlendirdi.

    fener ayni kaldi dedik. biz güçlendik. ee, kim var daha?

    dogru bildin. at $ikecisisi müzmin 3.ler. gerek fene'in, gerek ise bunlarin 100. yillarindaki $ampiyonluklari $aibelidir. $aibe denince, akla direk bu ikisi gelir. küçük $ikeci ile büyük $ikeci.

    gelelim taraftar profillerine.

    1. öncelikle $erefli 2.likleri ile övünürler, ki $aibeli $ampiyonluklari sebebi ile $erefsizligin dibine vurmu$turlar.
    2. kötü yönetildikleri için daima parasizdirlar.
    3. ba$ariya giden her yol mübahtir deyip, tü ka ka ilan ettikleri burak'i, 1 hafta içinde ba$ taci ederler.

    saymakla bitmez.

    bir fenerli ile bile futbol tarti$abilirsin ama bunlarla asla. çünkü bir birikimleri, tutunacak bir dallari yoktur. fenerli siki$inca konuyu 6-0'a getirir, ortami gerer, ziktir lan sahasinda kupa kaldirdigimin çocugu dersin, konu kapanir ama bir bjk'li ile en son ne zaman futbol hakkinda konu$tugumu hatirlamiyorum. gerçi ben prensip geregi insanlarla futbol ve siyaset hakkinda konu$mam ama yine de. olmaz, olamaz, konu$amazsin.

    tiner'in de etkisi ile iyice zivanadan çikiyorlar. findik kadar olan beyinleri 2 çekimden sonra buharla$ip havaya kari$inda öyle zombi tadinda bir $ey oluyorlar.

    ancak ilaçlari belli. havaya girdiklerinde çakiyosun, bir kaç yil kendilerine gelemiyorlar.

    (bkz: 5 mayıs 2019 galatasaray beşiktaş maçı)

    anladin sen onu..
App Store'dan indirin Google Play'den alın