• 2791
    son yıllarda bu arkadaşlar sürekli galatasaray'ın başarıları ile ilgili algı yaratma peşindeler. bakalım ileri sürdükleri argümanlar ne kadar doğru:

    1992-93 sezonu ve malum 8-0'lık ankaragücü maçı: bu arkadaşlar sürekli ligin son haftası şike yaptığımızı ve haketmediğimiz bir şampiyonluk aldığımızı öne sürüyorlar. oysa o sezon taş gibi top oynayan bir galatasaray vardı. genç ve yeniden yapılanan bir kadromuz vardı. başlarında da usta teknik direktör karl heinz feldkamp. sezona tsyd kupasını alarak başladık. uefa kupasında polonya temsilcisi gks katowice (0-0, 2-1) ve alman devi eintracht frankfurt'u (0-0, 1-0) eledik. italyan as roma'ya elenmemize rağmen kök söktürdük. (1-3, 3-2) beşiktaş'ın 48 maçlık yenilmezlik serisini inönü stadında 3-1 yenerek sonlandırdık.

    aynı yıl türkiye kupası finalinde beşiktaşla karşılaşmıştık. ilk maçı ali samiyen'de üstün bir oyunla 1-0 kazanmıştık. rövanşta ilk 20 dakikada 2-0 öne geçtik. ama karşımıza ahmet çakar çıktı. 30. dakika suat kaya kırmızı kart gördü ve 10 kişi kaldık. devre sonuna doğru feyyaz'ın golüyle beşiktaş farkı bire indirdi. 2. yarı 60. dakikada falco'da kırmızı kart gördü ve 9 kişi kaldık. evet, evet 9 kişi. inanılmaz bir mücadele gösterdik ve beşiktaş'a 1 golden fazla şans vermeyerek kupaya uzandık. maç 2-2 bitti. eğer beşiktaş 1 gol daha bulsa maç uzatmaya gidecekti çünkü o dönem aynı şehir takımları arasında deplasman golü kuralı yoktu. 9 kişilik rakibine kupayı kaptırmanın şoku ile siyah beyazlı yöneticiler uzun süre şeref tribününü terk edemediler. beşiktaşlı futbolcular ise ikincilik şiltlerini almak için tribüne geç geldiler. aynı galatasaray 3 gün sonra 43. dakikada 10 kişi kaldığı maçta kadıköyde fenerbahçe'yi 4-1 yenmişti. evet yanlış duymadınız 9 kişi kaldığımız bir kupa finalinden sadece 3 gün sonra fenerbahçe'yi 10 kişi ile 4-1 yendik.

    ligin bitmesine bir hafta kala beşiktaş ile ali samiyende kozlarımızı paylaştık. maçta 6. dakikada hakan şükür'ün golüyle öne geçtik. 18. dakikada penaltıdan feyyaz uçar skoru 1-1'e getirdi. 2.yarı hakan'ın, gütschow'un kaçırdığı çok net pozisyonlar vardı. daha önemlisi 63. dakikada falco bir penaltı kaçırdı ve maç 1-1 bitti. son haftaya girilirken puanlar eşitti ve 2 gol averajla biz öndeydik. biz ankaragücü'nü 8-0 yendik, beşiktaş'ta gençlerbirliğini 3-1 yendi ve beşiktaş'tan +8 averaj üstünlüğü ile şampiyon olduk. suçladıkları zalad ilk yarıda bizden 5 gol yemişti. ama yerine giren kaleci arif'te 2. yarı 3 gol yedi. bir diğer notta birkaç hafta önce de aynı ankaragücü'nü beşiktaş'ın 6-0 yenmesiydi.

    görüldüğü üzere o sezonu şikeyle kazandığımız iddiası deli saçması. 9 kişiyle beşiktaş'tan kupa kazanan, 10 kişi ile fenerbahçe'yi 4'leyen bir ekiptik. köküne kadar da şampiyonluğu hakettik.

    son not: birkaç ay sonra oynanan cumhurbaşkanlığı kupası maçında beşiktaş'ı 2-0 yendik ve bu kupayı da müzemize götürdük.

    vahap beyaz-ahmet çakar bestesi ve 1996-97 sezonu: yine bu beşiktaşlı arkadaşlar vahap beyaz ve ahmet çakar'ın şampiyonluklarını çaldıklarını iddia ederler. vahap beyaz ünlü istanbulspor - galatasaray maçının hakemidir. galatasaray ile beşiktaş arasında 5 puan vardır ve bu maçın ardından iki takım inönü stadında karşılaşacaklardır. galatasaray maçta 2-0 öne geçer ama üstünlüğünü koruyamaz ve maç 2-2'ye gelir. vahap beyaz uzatmalarda çok tartışmalı bir penaltı kararı verir ve maçı galatasaray 3-2 kazanır. beşiktaşlılara göre vahap beyaz maçı normal süresinden fazla oynatmış ve olmayan bir penaltı vermiştir. yani vahap beyaz beşiktaşlılara göre maçı satmıştır. oysa istanbulspor'u umutlandıran ilk golü penaltıdan gelmiştir ve o penaltıyı aynı vahap beyaz vermiştir. yine aynı vahap beyaz skor 2-1 iken cezasahasında hagi'ye yapılan açık penaltıyı verememiştir ve beşiktaşlılar bundan hiç bahsetmezler. oysa penaltıyı verse skor 3-1'e gelecek ve belki son dakikalarda o kadar stres yaşanmayacaktı. vahap beyaz'ın maçı fazla uzattığı iddia edilmiş oysa son saniye penaltısından önce istanbulspor mithat ile yüzde yüzlük bir gol pozisyonundan yararlanamamıştır. dönen top temdit penaltısı ile sonuçlanmıştır.

    gelelim ahmet çakar ve beşiktaş-galatasaray maçına. beşiktaş ilk yarıda amokachi ile 1-0 öne geçer. 2. yarı hagi'nin penaltı golü ile maç 1-1 biter. penaltıyı alpay hakan şükür'e yapmıştır. o dönem maraton programında yorum yapan erman toroğlu pozisyonda alpay'ın bir müdahalesi olduğunu söyler ve penaltı kararını haklı bulur. aynı programa telefonla katılan alpay pozisyonda hafif bir müdahale olduğunu ve penaltı olmadığını savunur. aynı programa telefonla bu sefer hakan şükür katılır ve kendisinin çekildiğini ve net penaltı olduğunu söyler. ayrıca 2. yarı cezasahasında ümit davala'ya yapılan bir müdahale vardır ve beşiktaş düşmanı ahmet çakar penaltı vermek yerine ümit'e sarı kart vermiştir. beşiktaşla arasında ki 5 puan farkı korumuş olan galatasaray sezon bittiğinde 8 puan farkla şampiyon olacaktır. beşiktaş taraftarı diline vahap beyaz ve ahmet çakar'ı dolarken ilk yarıda oynanan galatasaray beşiktaş maçının hakemi metin tokattan hiç bahsetmezler. ilk yarıda oynanan ve 2-2 biten maçta metin tokat tartışmalı kararlar vermişti. beşiktaş'ın ilk gölünde ertuğrul bekir'i itmiş metin tokat faulü vermemişti. 2. yarıda 2-1 önde iken galatasaray aleyhine tartışmalı bir penaltı kararı vermiş ve skor 2-2'ye gelmişti. yine skor 2-2 iken kaleci mrmic'in cezasahasında okan'a açık müdahalesine penaltı verememişti. ama hep hakkı yenen beşiktaş. tabi canııım...
App Store'dan indirin Google Play'den alın