resim
Ryan Guno Babel
Takım:-
Mevki:Sol Kanat
Yaş:37
Boy:1.85
Uyruk:Hollanda
  • 466
    bu tarz transferlerden artık imtina etmemiz lazım. babel üzerinden demiyorum bunu gayet beğendiğim bir oyuncu yanlış anlaşılmasın. 30 yaş üstü futbolcular büyük bir mucize olmadığı sürece kontratını bizde tamamlayacaktır ya da en kötü ihtimal üzerinden bakarsak teneke bağlayıp yollayacağızdır. hadi o mucize oldu diyelim kontratı bitmeden adamı sattık. taş çatlasa 4-5 milyon euro kazanırız. eğer söylenen miktarlar doğruysa 2 sene için zaten adama senelik 2.4ten 4.8 artı 2 milyonda imza parası verilicekse eğer ne etti 6.8 milyon euro. o mucize gerçekleşse 4-5 milyona satsak adamı hala zarardayız. işin enflasyon kısmına girmedim bile. tüketim toplumu olmaya maalesef çok fena alıştırıldık. bu özelliğimiz futbolda da gözüküyor. sadece ölü yatırım yapıyoruz sadece. bu arada yanlış anlaşılmasın 20 yaş ortalama bir takımla oynayalım demiyorum. elbette kadroda kendini ispat etmiş 30 üstü isimlerde olmalı tabii. çünkü bu tarz oyuncularda tecrübe ve prestij vardır. mesela drogba transferi bu tarz bir transferdi. forma sattırdı, sahada çok önemli bir kozumuzdu en önemlisi dünyanın ilgisini türkiye'ye çekmişti. keza sadece tecrübeleri de sahada değer katan bir şey.
    ama eğer sen tüm transferleri bunun üzerine kurup huzurevine çevirirsen takımı ölü yatırımlar patlar. türkiye'de bu yüzden hep şampiyon takımlar 2 yıl falan kazanıyor sonra rezil duruma düşüyor. çünkü bu oyuncuların kullanma tarihleri var. bunu en iyi galatasaray taraftarlarının bilmesi gerekli bence. ne kadar dominantta olsak lig yarışında son 20 senedir, bunlar aşırı uzun soluklu maalesef olmadı tam anlamıyla bayern'i olamadık ligin.
    neyse uzatmıyorum daha fazla eğer babel'i transfer ettiysek hayırlı olsun iyi topçu. ama belirttiğim konuların dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın