resim
Ryan Henk Donk
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.92
Uyruk:Surinam
  • 2762
    kendisi ligde stoper pozisyonunu yedekleyebilir, iyi de performans gösterebilir ama bu sizi yanıltmasın. çünkü avrupa standartlarına çıkınca saç baş yoldurabilir, insanı ziyadesiyle üzebilir. en basitinden 18 eylül 2018 galatasaray lokomotiv moskova maçı aklıma gelen ilk örnek. 34lük jefferson farfan‘a kaç tane hava topu verdi ben hatırlamıyorum.

    ayrıca şunu da hatırlatmakta fayda var. kendisini bize getiren performansı orta sahada göstermişti. 6 numara performansı desek pek yanılmayız, yani işin özü bize yeni bir melo etkisi yaratacak, o boşluğu dolduracak, yaramıza merhem olacak bir isim lazımdı ve kasımpaşaspor’da gösterdiği orta saha, 6 numara performansı; kendisini bize getirmişti.

    şimdi böyle bir süreçten sonra kendisini stopere yazmak, stoperde onun üzerinden hesap yapmak; bizim gibi avrupa’da başarı hedefleyen, kendini yüksek hedefler koyan takımlar için son derece yanlış. çünkü galatasaray gibi bir takımın stoperi ryan donk olmaz, olamaz, olmamalı. en azından uzun vadeli planlar için. yoksa kadroda rotasyon oyuncusu olarak bulunabilir. yeri gelir ligde savunmayı yedekler, yeri gelir orta sahayı yedekler. hatta orta sahaya can katar, kan katar, sertlik katar, defans ile orta saha arasındaki bağı kurar; yeri gelir dikine uzun toplarla takımı atağa çıkarır, oyunun yönünü de değiştirir; ama devamlı bir galatasaray futbol takımı oyuncusu olamaz. bakın, bize gelmesini sağlayan özelliklerden bahsettim ama kendisinde bu performansı sürekli gösterecek, düzenli bir ilk on bir oyuncusu olduğunu düşünmüyorum, en azından galatasaray‘da.

    son sözüm, lütfen donk üzerinden stoper senaryoları yazmayın; tutmaz o senaryo.
App Store'dan indirin Google Play'den alın