• 3
    2017-2018 sezonu şampiyonluğunu kazanmamızı sağlayan ikili.

    o sezonun başında donk'un kadro dışı olması, ligin ikinci yarısında fernando'nun sakatlığı ve o dönem ndiaye'nin takımda olmamasına rağmen fatih terim'in her iki oyuncuyu da önlibero mevkisi alternatifi olarak düşünmesi nedeniyle bu ikili daha önce birlikte oynamamıştı. meşhur gençlerbirliği mağlubiyeti* sonrasında fatih terim kadroda radikal bir değişikliğe gidip orta sahada bu ikiliyle oynamaya başlamış ve son altı maçı da kazanmamızı sağlamıştı.

    galatasaray 2-0 başakşehir (fernando-donk-belhanda)
    alanya 2-3 galatasaray (fernando-donk-belhanda)
    galatasaray 2-0 beşiktaş (fernando-donk-belhanda)
    akhisar 1-2 galatasaray (fernando-donk-selçuk)
    galatasaray 2-0 malatya (fernando-donk-belhanda)
    göztepe 0-1 galatasaray (fernando-donk-belhanda)

    bu sezonun ndiaye henüz takıma katılmadan önce ilk iki haftasında ise yine bu ikiliyle başladık.

    ankaragücü 1-3 galatasaray (fernando-donk-sinan)
    galatasaray 1-0 göztepe (fernando-donk-belhanda)

    daha sonra hem fernando'nun hem de donk'un ilerleyen yaşları nedeniyle orta sahada dinamizmin azaldığı görüldü, takıma ndiaye katıldı, donk zaman zaman stoperde oynadı, fernando ise sakatlıkları yüzünden birçok maç kaçırdı, dolayısıyla bu ikiliyi bir arada göremedik. şampiyonlar ligi'nde porto ile oynadığımız ilk maçta da bu ikiliyle başladık, iyi oynamamıza rağmen kaybettik. ikinci maçta ise son hem emre akbaba hem de belhanda sakattı, biraz da mecburiyetten 3-5-2'ye dönebilecek şekilde bu ikiliyle başladık, yine iyi oynamamıza rağmen yenildik.

    porto 0-1 galatasaray (fernando-donk-belhanda)
    galatasaray 2-3 porto (fernando-donk-ndiaye)

    bu ikilinin olduğu orta saha, lig sonlarının klasik ''önce gol yemeyelim, nasılsa bir tane atarız'' sistemiyle oynadığımızda başarılı olduğunu kanıtladı. orta saha mücadelesi şeklinde geçen derbi ve deplasman maçlarında orta sahaya büyük güç katıyorlar. geçen sezon da yine son altı maçın beşinde evimizdeki beşiktaş ve başakşehir maçları ile üç deplasman bulunuyordu, fatih terim çözümü önlerine belhanda'yı koyduğu bu orta saha ikilisinde bulmuştu. ancak şu anda kadromuzda ndiaye gibi orta sahaya fiziksel güç ve dinamizm katan bir oyuncu varken oynatmamak da büyük yanlış olur. ikinci porto maçında olduğu gibi fernando-donk-ndiaye şeklinde bir orta saha kurarsak, bekleri çizgiden ileriye çıkardığımız, ndiaye'yi kaleye daha yakında ve presi ileride başlatacak şekilde kullandığımız, belhanda ile feghouli'nin ise kanatlarda daha içeriden oyun kuracağı bir sisteme geçebiliriz. kapanan savunmalara karşı etkisiz olan onyekuru'yu ise maçın sonlarına doğru oyuna girebilecek bir kontra atak silahımız olarak kulübede bekletebiliriz, zaten belhanda'nın bekleyen sarı kart cezası ile birlikte olası diğer eksikliklerde kadroya girecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın