• 12
    ligdeki konumları rahat gözükmekle beraber, konyalı oyuncuların hedefleri öncelikle bulundukları yeri sağlamlaştırmak olacaktır. o nedenle planlarını 1 puan üzerine yapacaklardır. aslında yukarıyı da hedefleyebilirler ancak bizden sonra kalan maçları alanya deplasman, içeride trabzon, dışarıda kasımpaşa ve son maç içeride akhisar'la. yani zorlu bir fikstürleri var. kaldı ki ligdeki son 10 maçlarını kazanamadılar.

    o nedenle zaten kısır bir futbol oynayan kocaman'ın takımının öncelikli hedefi kaybetmemek olacaktır. keza dünkü 21 nisan 2019 ankaragücü konyaspor maçında da izleyenleri futbola küstüren bir oyun oynadılar. galibiyetten ziyade "önce yenilmeyeyim, 1 puan cebimde dursun, yakalarsam atarım" felsefesindeler. bunu da miloseviç ve fofana üzerinden yakaladıkları ender hücumları bitirerek yapmaya çalışıyorlar. özellikle fofana'yı sürekli kontrol altında tutmalıyız. yatabare'den pek bahsetmiyorum çünkü sahada olup olmaması çok fark eden bir oyuncu değil. bu anlamda fofana haricinde hücum güçleri çok düşük.

    özetle konya'nın dengede götürmeye çalışacağı bu maçta fofana'nın ani hücumlarına dikkat ederken, kilidi nasıl açacağımıza kafa yormamız lazım. çünkü gerçekten iyi kapanıyorlar. zaten yedikleri 33 golle ligin en gol yiyen 3. takımı konumundalar. yani biz her zamanki oyun hızımızla oynarsak boşluk bulmamız çok zor olur. hızlı oynamamız, hataya zorlamamız, çalışılmış savunma dengesini bozacak sürpriz ortalar denememiz, bol bol da şut atmamız lazım. hatta çok sıkışırsak bol bol faul almalı, serbest vuruş ya da rakibe çıkacak kartlarla planlarını bozmalıyız. biraz taktik savaşı olacak gibi. doğru strateji ile çıkarsak konya'dan rahat döneceğimizi düşünüyorum. yoksa dakikalar geçtikçe direnci artacak konyaspor karşısında işimiz zor olur.

    son olarak özellikle belhanda'nın çok dikkatli olması lazım. sarı görürse bir sonraki maçta, beşiktaş derbisinde, sahada olamayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın