• 10
    mart 2011.

    euroleague çeyrek final serisi ilk maçında olympiacos evinde dönemin siena'sını 89-41 yenmişti. maçı özel kılan detay, deplasman takımının karşılaşmadaki tarihi ilk yarı performansıydı: çeyrek skoru 23-4, devre skoru 47-9 oly lehine. 3. çeyrek skoru ise 61-22 oly lehine. ilk 19 şutta sayı bulamayan, ilk çeyrekte 2 sayılık skor elde edemeyen, 3. çeyreğe 0/7 şut istatistiği ile başlayan bo mccalebb'li, marko jaric'li siena.

    peki sonra ne mi oldu? ilk maçta tarihi tersten yazan siena durumu karakter meselesi olarak gördü ve seriyi 3-1 kazanıp adını final four'a yazdırdı.

    nisan 2019.

    euroleague çeyrek final serisi ilk maçında fb beko deplasmanında yalnızca 43 sayı bularak karşılaşmayı 76-43 gibi acınası bir skorla kaybeden saras'ın öğrencileri için karakter sınavı; 18 nisan 2019 fb beko zalgiris kaunas basketbol maçı. kaybedilen mücadele sonrası koç saras'ın verdiği maç sonu röportajındaki siena detayı bir şeyler anlatıyordu aslında. fb beko'nun sezon boyunca sahasında maç kaybetmemiş olmasını yok saymayarak takımına olan inancını ifade edişi, "kazanacağız" vurgusu.

    çeyrek finale ulaşmadan önceki son 8 maçın 7'sinin (son 6'nın 6'sını ki bu seride maccabi, oly ve madrid deplasman galibiyetleri var) kazanan zalgiris'in kolay lokma olmayacağını tahmin ediyordum fakat ilk maçtaki* skordan geri dönebileceklerini düşünmemiştim. direnç okey ama galibiyet? çok büyük karakter göstergesi çok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın