• 320
    kemal sunal'ın çarıklı milyoner diye bir filmi vardır. köyde kendi halinde davul çalan bayram'a istanbul'daki bir akrabasından yüklü bir miras kalır ve bayram da bu mirası almak için şehre gider. eminim filmi pek çoğunuz hatırlamıştır. bu filmin bir sahnesinde fahri başkanı olduğu amatör bir kulübün transfer edeceği kaleci kaplanoviç'i bizzat bizim davulcu bayram test etmek ister. kulüp çalışanları ve bayram'ın mirasında gözü olan uzak akrabaları ısrarla bu kalecinin transfer edilmesi gerektiğini falan söylerler. bayram, yani kemal sunal penaltıyı atar, kaleci yumurtlar ve kemal sunal da bundan kaplanoviç değil olsa olsa tavukoviç olur der. kulüp çalışanlarını kovar ve transfere de izin vermez.

    sonraki sahnede avukat ve muhasebeci diyaloğu şöyledir;

    -ne! antrenörü mü kovmuş!
    +evet herif futboldan da anlıyor. yarın öbür gün hesapları incelemek istiyorum derse ne yaparız? tamı tamına ... lira açığımız var.

    ***

    osmanlıspor vb. takımlara belediyelerce verilen destek bana hep bu sahneyi hatırlatmaktadır. şimdi mesela biz başakşehir'e para akıtılmasına falan kızıyoruz ya, para akıtılıyor olması kötünün iyisi aslında. ya kağıt üzerinde başakşehir'in, osmanlıspor'un gideri olarak gösterilen para tam olarak o takımların gideri değilse? ya aslında tavukoviç olduğu halde kağıt üzerinde kaplanoviç parası ödenerek oyuncular alınıyorsa?

    böyle bir yetkileri var mı bilmiyorum, zannediyorum ki idare hukukunun konusu bunlar ancak varsa eğer ekrem başkan'dan, mansur başkan'dan osmanlıspor'un, başakşehir'in harcamalarını ortaya çıkarmalarını istiyorum ben. mesela osmanlıspor'a hafriyat gelirlerinden gönderilen para ne kadar(bunu açıklayabilir tabii de) ve bu para nereye(bu kısıma yetkisi var mı bilmiyorum işte) kullanılmış? ben bunu çok merak ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın