resim
Leonardo Bonucci
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Stoper
Yaş:36
Boy:1.89
Uyruk:İtalya
  • 64
    2 nisan 2019 cagliari juventus maçında, tribünler tarafından moise kean, italya'da bir türlü sonu gelmeyen ırkçı tezahüratlara maruz kaldı. kean maçta gol attı ve golden sonra tribünlere tepki gösterdi. sonra olaylar gelişir. leonardo maçtan sonra aşağıdaki açıklamaları yaptı.

    "kean biliyor ki gol attıktan sonra golü takım arkadaşları ile kutlamaya odaklanmalı. farklı bir şey yapabileceğini de biliyor. golden sonra ırkçı söylemler oldu, blaise bunları duydu ve sinirlendi. bence suç yarı yarıya çünkü moise o şekilde davranmamalıydı ve tribünler de o şekilde söylemlerde bulunmamalı idi. biz profesyoneliz, örnek olmalıyız, kışkırtmada bulunmamalıyız."

    daha sonra sanırım ilk olarak raheem sterling instagram hesabından bonucci'nin bu söylemine "nasıl suç yarı yarıya, kafan güzelmiş dostum" minvalinde dalga geçercesine tepki gösterdi. ondan sonra olaylar iyice büyüdü. bonucci kendini fenerbahçeli taraftarların bir zaman yaptığı gibi "benim de siyahı arkadaşlarım var" şeklinde saçma bir şekilde savunmaya çalıştı. sonra balotelli "ben orada olsaydım ortalık karışırdı" gibi bir şeyler dedi sanırım. en son lilian thuram aşağıdaki lafı etmiş.

    "bonucci hakkında söylenebilecek şey şu, takım arkadaşı hakkında inanılmaz vahşi yorumlarda bulunuyor. bu açıklamaları utanç verici. kadınların tecavüze uğradıktan sonra insanların "kadının giyim tarzına" odaklanması gibi adeta."

    bu sıralar avrupa futbolunda ırkçılığın yine gündem olduğu bir zamanda leonardo bu tarz boş bir açıklama yaparak kendi ayağına sıktı resmen. epey saygı yitirdi sanırım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın