resim
Gintaras Staučė
Görev:Kaleci Antrenörü
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Litvanya
  • 18
    1994-1995 sezonundan başka bir futbolcu ile devam ediyoruz. avurdu çökmüş futbolcular zamanından biri: gintaras stauce.

    simovic ile taffarel arasındaki yaklaşık bir 10 yıl boyunca, genelde kötü kaleciler vardı kalemizde. iyi bir kaleci olmasına karşın beklenen patlamayı 45 yaşında anca "devler ligi"nde yapan hayrettin, volkan kilimci, mehmet bölükbaşı, hayrettin'in yedeği olmasına rağmen şimdi galatasaray'da kaleci antrenörlüğü yapan nezihi baloğlu, daha ilk maçında tsyd kupası'nda beşiktaş'tan 3 tane garip gol yiyip kafasını direklere vuran ve bir daha kendisinden haber alınamayan mehmet duymazer... hiç biri iyi kaleci değildi. bir şampiyonluğumuzda payı olan mehmet bölükbaşı'nı biraz ayırıyorum bunlardan.

    istisnalar var tabi bu dönemde, iki iyi kaleci: stauce ve friedel.

    1993-1994 sezonu'nda galatasaray müthiş bir başarı yakalamış; ilk defa kurulan şampiyonlar ligi'nde gruplara yani son 8'e kalmıştı. fakat, gruptaki 5 maçta 2 beraberlik 3 mağlubiyet aldı. attığı gol ise 0'dı. bir diğer ilginç taraf ise, galatasaray'ın avrupa kupalarında attığı toplam gol 6 maçtır (sami yen'deki manu maçı dahil) 99'da takılı kalmıştı.

    6. ve son karşılaşma olan spartak moskova maçında şeytanın bacağını kırmıştık. cihat, galatasaray'ın şampiyonlar ligi'ndeki ilk ve avrupa kupalarındaki 100. golünü atıyordu. bu galatasaraylılar için önemli ama geri kalan insanlar için önemsiz golü yiyen kaleci ise, stauce'ydi.

    fener ile türkiye kupası'nda karşılaşıyorduk. eğer o zamanlar sponsor alınsaydı türkiye kupasına, adı kesinlikle imar bankası türkiye kupası olurdu. sami yen'deki maç uzatmalara daha sonra da penaltılara gitti ve stauce bir kaç penaltı kurtararak bizi bir üst tura çıkarmıştı. tabi aygün'ün dağa taşa vurduğu bir penaltının da hakkını vermek lazım. top daha kale çizgisine gelmeden, televizyonun kadrajından çıkmıştı. ne de olsa; adı ziraat veya fortis, karışık veya sade farketmiyor, fener illa ki bir şekilde kupadan eleniyordu.

    daha sonra karşıyaka ve duisburg kalesini koruyan stauce, bundesliga'da yılın kalecisi seçilmiş.

    http://ohabeprekazi.blogspot.com/...gintaras-stauce.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın