• 43
    geldik mi nba'in genç (1989) franchise'larından birine daha. abd'nin soğuk topraklarına, bünyesinde bolca iskandinav ve nordik etki bulunan minneapolis'e gidiyoruz efem.

    minneapolis'in bağlı bulunduğu eyalet olan minnesota, abd'nin kuzey komşusu kanada'yla bizzat sınır dostu olan bölgelerinden biri. kanada'nın o soğuk atmosferinin buraya da sirayet ediyor oluşu coğrafi açıdan son derece doğal. özellikle abd çıkışlı dizilerde minnesota konusu işleniyorsa bu soğuk havaya bir şekilde değinilir. hatta tekrar gibi olacak ama, how i met your mother'da, minnesota'nın st. cloud kasabası çıkışlı olan marshall eriksen karakteri sayesinde bu vurguya çokça kez denk gelinmiştir.

    https://gss.gs/a7X.jpg

    şehir detayı sonrası gelelim takıma.

    love'ı, rose'u, towns'ı, wiggins'i falan geçiyorum (bunları zaten biliyoruz); kevin garnett'e, radoslav nesterovic'e, sam cassell'e, stephon marbury'e, wally szczerbiak'a ve her ne kadar knicks'le daha bir bütünleşmiş olsa da latrell sprewell'e bakalım. ha bu arada, araya bir de nikola pekovic sıkıştırayım (mahmuti hocam "bu adamı galatasaray'a getirmek isterim" dediğinde dehşet gaza gelmiştim, olmadı tabii, paranın gözü kör ola). hatırladıysak isimleri asıl formaya ve asıl logoya geliyorum:

    https://gss.gs/d1C.jpg

    https://gss.gs/Vjn.png (yeni minimal logo da güzel fakat bu daha ikonikti bence)

    ah 90'lar, ah nostalji...

    bu kadar entari girizgahı kafiyse gelelim isim mevzuna.

    franchise en başta da belirttiğim üzere 1989 yılında kurulmuş resmi olarak. dönemin sahibi olan grup bir isim yarışması düzenlemiş şehirde. ilk etapta en çok istenen ad blizzard imiş lakin franchise sahipleri ismin şehirle ve şehrin dinamikleriyle daha ilgili bir şey olmasını istemişler. seçenekler elimine edilmiş ve ikinci etaba geçilmiş. buradaysa iki isim öne çıkmış; polars ve timberwolves. şehir konseyinde bulunan 842 temsilcinin 333'ü oyunu timberwolves'tan yana kullanmış.

    timberwolf ne?

    türkçe, "gri kurt". baştan aşağı asalet kokan şu tip: https://gss.gs/6cy.jpg

    bir gri kurt türü olan timberwolf birleşik devletler'in minnesota şehri çevresinde çokça bulunan bir güzellik. istatistiki olarak minnesota çevresinde 3500'e yakın gri kurt varmış. alaska dışında ülkenin diğer topraklarında ise bu sayı 1000'in altındaymış. bir soğuk iklim hayvanı olan timberwolf için en ideal coğrafya tabii ki minnesota gibi bir toprak parçası olacak, aksi mümkün mü ki.

    minnesota gri kurtları budur hacım. gri kurt demişken aklıma geldi; liam neeson'ın the grey isimli şahane bir kurt temalı filmi var. ben çok beğenmiştim, tavsiye ederim. fragmanı aşağıya iliştiriyorum:

    https://youtu.be/ujrBaHS8UTg

    son olarak, minnesota timberwolves'un simge bir taraftarı mevcut, adı john sweeney. ama kendisi nba takipçileri tarafından "jiggly boy" olarak biliniyor. web sitesi bile var: http://www.jigglyboy.com/ :( kg sever bu abimizin keyifli bir dans ritüeli olmuştu zamanında (2 defa), bununla bitiriyorum giriyi, (bkz: minnesota timberwolves/#2181035).

    hadi öpt.

    e: imla

    derleme kaynağı: https://seyler.eksisozluk.com/...inin-ilginc-oykuleri
App Store'dan indirin Google Play'den alın