• 1403
    rejenerasyon kararı alması son derece mantıklı olan kulüp.

    şöyle bir örnek spor tarihinin en yetenekli takımlarından birisi golden state'den gelsin. nba'de son 4 sezonda 3 şampiyonluk aldılar. bırakın bu sezonu, geçen sezondan itibaren adamlarda mental olarak doymuşluk başlamıştı. ben bu konularda 3 yılı bir eşik gibi görüyorum. 3'ten sonra olaylar karışıyor, zaten nba'de de three-peat yani üçleme şampiyonluk yapmanın önemi ve zorluğu yüzünden bu isim çok sık anılıyor. kobe ve shaq'lı lakers'ta da aynı şey oldu, birbirlerini yedi herifler 3 yüzük sonrası ve shaq takas edildi. ya doymuşluk ya da artık birilerinin daha fazla ön planda olma isteği ya da ikisi birlikte gerçekleşiyor. doğanın kanunu gibi.

    ikişer kez three-peat yapıp 6 yüzük alan jordan'ın nasıl bir manyak olduğunu buradan anlayabiliriz bu arada. ya da mesela 8 sezon üst üste final oynayan lebron'un da gayet büyük bir iş başardığını. detayları bu yazının konusu değil tabii.

    böyle bakarsak real de bence çok doğru bir karar aldı. hatta zidane da çok doğru bir zamanda uzadı. böyle takımlarda 3. yılı gördün mü uzamak mantıklı. mesela liverpool, barça gibi takımlarda daha uzun sürebilir ama real, milan gibi ultimate drama yüklü kulüplerde hemen sıyrılacaksın aradan. adamı yerler.

    ayrıca stad yapılacak diyorlar, güzel hamle. takımdaki kaşarlar da o zamana kadar gitmiş olur. asıl hamleleri yapacak zaman gelir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın