• 11
    fenerbahçe başlığı altında girdiğim aşağıdaki entry'nin silinme nedenidir:

    --- alıntı ---
    en ağlak kendileri mi yoksa omurgalı ve efendi olduklarını beyan eden diğer kanatlılar mı diye bazı bazı düşündüren, boğazın diğer yakasında mukim, 2019 şubat ayı itibariyle düşme potasına oldukça yakın semt takımı.
    --- alıntı ---

    şimdi ilgili kurala bir göz atalım:

    entry’lerin silinme sebepleri
    3 - dediğim, dedirten, düşündüren vb.
    a) herhangi bir başlığa girilen ve tanım olmadığı halde dediğim, dedirten, düşündüren, demek istediğim gibi vb. kalıplarla tanım formatına sokulmaya çalışılan entry’ler bu sebeple silinir.
    b) yukarıda sayılan kalıp ve benzerlerinin bir entry’de bulunması o entry’nin mutlaka silineceği anlamına gelmez. ilgili entry bu şekilde kalıplarla kurulan tanım dışında uygun tanım içeriyorsa bu sebeple silinmez. yani herhangi bir entry’nin bu sebeple silinmesi için sadece yukarıda sayılan kalıplar kurulmuş tanım içermesi gerekir.
    - örnek -
    başlık: engin baytar
    entry: hep böyle oynasın canımızı yesin dedirten oyuncumuz. (illegal)
    entry: x maçında harika bir gol attı. y’nin sağdan gelen ortasını çok güzel tamamladı ve galatasaray’ın maçı kazanmasını sağladı. bazen hep böyle oynasın canımızı yesin dedirtiyor. (legal: dedirtiyor kalıbı dışında tanım içerdiği için legal)

    .....

    x olgusunun, x takımının veya x futbolcusunun entry giren şahsıma ne düşündürdüğünü tanım cümlesiyle birlikte ifade edemeyeceksem yuh artık...kurallar eyvallah ama zaten kendi görüşümü ifade etmişim, bana ne düşündürdüğünü açıklamışım sorun bunun neresinde? üstelik aynı cümle içinde "düşündüren" kalıbı dışında birden fazla tanım kullanmış olmama rağmen...
App Store'dan indirin Google Play'den alın