resim
Henry Chukwuemeka Onyekuru
Takım:Al-Fayha
Mevki:Sol Kanat
Yaş:27
Boy:1.75
Uyruk:Nijerya
  • 817
    daha önce bir maçta "bu adamın ne işi var koskoca galatasaray'da?" demiştim. kendisi kadar beni ikilemde bırakan oyuncu yok şu güne kadar. bir pozisyonda 180 km/h saat hızla arkaya sarkıp golü atıyor, bir pozisyonda ptt 1. lig siyahi kanat oyuncusuna dönüşüyor.
    kendisinin hızından bile büyük artısı kesinlikle çalışkanlığı. savunmaya yardım vs konusunda değil ama, gol arama konusunda durmak bilmiyor. öyle maçlar oluyor, o kadar çok pozisyona giriyor ki, yarın bir gün bir maçta 6 gol atsa gerçekten şaşırmam. muhtemelen ligi 15+ golle bitirecek. harry kewell'dan beri kanatlardan çok gol katkısı alamayan bir takım olarak,

    2016-17 - bruma
    2017-18 - garry rodrigues
    2018-19 - henry onyekuru

    şeklinde bir sol kanattan gol yağmuru döngüsü oluşturduk.

    kendisiyle ilgili hala içimde sıkıntılar var. takım olarak havamızda değilsek, mücadele gücü düşükse onyekuru'nun da bütün pasları rakibe gidiyor. topu ileri atıyor, daha hızlanamadan rakip araya giriyor. dar alanda adam geçme becerisi bruma kadar, şut tekniği de rodrigues kadar iyi değil bence. ancak doğru işleyen ve kendisinin tek görevinin savunma arkasına kaçmak olduğu iyi bir takımda oynarsa gol kralı bile olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın