resim
Yunus Akgün
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 550
    gökay güney ile uyumu mükemmeldi. gökay’dan aldığı derin paslarla harika bir şekilde içeri kat etti ama sonuç alamadı. payates tarlasından farksız sahada almasını da beklemiyordum zaten.

    yalnız yunus akgün’de de her türk futbolcusunda olan kötü bir özellik var. savunma yapmayı sevmiyor. hiçbir türk orta saha ve kanat futbolcusunun savunma yapmayı sevmediğini görüyorum. hemen hepsi bekliyor ki, bir başka futbolcu topu kapsın ona versin de topla oynasın. halbuki futbolda hücumdan önce gelir savunma. çünkü savunma yapıp topu kapmadan nasıl hücum edeceksin. işte yunus akgün’ün eksiği bu.

    burayı okuyan bir arkadaşı ya da yakını ona şunu özellikle söylesin. top rakipteyken geri kaçmasın, kurşun gibi rakibinin üzerine gitsin. hiçbir şeyden çekinmeden rakibi kapatsın. çalım yemekten korkmasın, kaptığı anda da rüzgar gibi ceza alanına insin. çizgide aldığı toplarla da rakiplerini ters ayak üzerinde yalalayıp ekarte etsin. ancak bunun için hızını, süratini, gücünü ve çabukluğunu artırmalı. artırmazsa bu teknik ve yeteneğinin yarısını ancak kullanır o da yetmez.

    kendisine güvenmediğini herkes hissediyor demek ki kendine güven duymanın yollarını da bulmalı.

    (bkz: 22 ocak 2019 boluspor galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın