resim
Alexandre Rodrigues da Silva
Takım:São Paulo
Mevki:Santrfor
Yaş:34
Boy:1.80
Uyruk:Brezilya
  • 417
    dünya gözüyle "29 yaşında, son 2 sezondur sakatlık yaşamamış, 60'a yakın maç oynayıp 35-40 gol atmış" pato'nun da bu sözlükte beğenilmediğini bizlere gösteren oyuncudur.

    hakkaten bize bratu'lar, lukunku'lar müstehak.

    bak tane tane anlatayım;

    1)"galatasaray'ı direkt şampiyon yapabilecek" ibaresi "takım zaten iyi, eksik olan forvete pato gibi adam alırsan eksiğin %90'ını tamamlar,bu transfer de takım olarak şampiyonluğa götürür" demektir. hiç bir oyuncu* bir takımı tabi ki şampiyon yapamaz ancak yapacağı etki ile şampiyonluğa taşıyabilir, bu etki de isimden bağımsızdır. bazen ismi küçük etkisi büyük bir adam alırsın ve ummadık performans ile seni şampiyon yapar.

    (bkz: yusuf şimşek)

    2)seni mali krize sokan da drogba, sneijder, pato gibi isimler değil tarık çamdal, hajrovic gibi adamlara verdiğin paralardır. ismi olan adam sattıracağı forma, tribüne çekeceği taraftar, dünya çapındaki reklamın ile zaten aldığı parayı çıkarıyor. hele bir de gelip şampiyon yapıp, cl'den 2-3 maç da kazandırırsa zaten zarar etmen olasılıksız. sen son 2 sene de 60 maç oynamış pato ile "sakatlığını zaten biliyorduk" denilen van persie'yi bir tutarsan kusura bakma ama yazdıklarını kimse ciddiye almaz.

    3) fm severim ancak gerçek hayat da öyle fm'deki gibi "potansiyeline bak, al koy 3-5 maç sonra oturur" şeklinde gitmiyor. hadi aldın 20-22 yaşında genç bir forvet, tutmadı ve şampiyonluğu kaçırdın. cl'ye katılamaman vs derken zararın ne kadar otur bir hesapla sonra konuşalım, ki ismi geçen tetteh de 7,5m bonservis, 1.5-2 arası da kendi maaşı desen pato'dan aza mı mal olacak sanıyorsun? zaten defansa marcao'yu almışsın, kimse "neden yıldız alınmadı" dedi mi? alabiliyorsa yakın fiyat skalasında, bu verimde bir forvet buyur al, kimsenin sesi çıkmaz zaten.

    velhasıl kelam, herkesin derdi tasası galatasaray. öncelikle klavyeye yaslanmadan, kimsenin takımın aleyhinde bir yorum yaptığını düşünmeden fikirlerimizi kelimelere-cümlelere dökelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın