resim
Gökay Güney
Takım:Kırşehir FSK
Mevki:Stoper
Yaş:25
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 122
    gökay güney, stoper olabilecek özelliklere sahip. stoperlerin boyu ne olmalı tartışması sözlükta tarafımdan başlatılmıştır. 1.86 üzeri boya sahip olunması gerektiği konusunda görüşüm hala değişmedi ancak bunun istisnaları yok değil.

    bir stoperde olması gereken asgari özellikler:

    1-hava toplarına hakimiyet. (1.86 ve üzeri boy)
    2-uzun boyla orantılı bir hız ve çabukluk
    3-topu oyuna sokma yeteneği yani teknik
    4-futbol zekası

    bu dört ana unsuru bir stoperin hangi oranda karşıladığına bakılması gerekir. eğer %85 oranında karşılıyorsa iyi bir stoper olabilir aksi halde sıkıntı yaratır.

    bu bilgiler ışığında gökay güney’i değerlendirecek olursak. boyu 1.80 civarı olabilir. (transfermarkt’ta ve maçkolik’te boy bilgileri yok) stoper için yeterli değil ancak zıplama yeteneği burada çok önemli. çok fazla maçını izlediğimi söyleyemem (8-10 altyapı maçı) fakat hava toplarına hakimiyeti kesinlikle yetersiz değil. tabi ki a takım maçlarında da görmek en iyisi ama kendi yaş grubunun üzerinde ise a takımda da yeterli olacağına inanıyorum.

    hızı ve çabukluğu stopere göre çok yukarda. futbol zekası ve topu oyuna sokma yeteneği de öyle. yani bana göre iyi bir stoper olmak için tüm özelliklerin %90’ını karşılıyor. tabi verdiğim bu yüzdeler tamamen tahmini. asıl görüşüm a takımda en azından on maç oynadıktan sonra belirginleşir.

    sonuç olarak iy bir stoper olacağını, sağda iyi işler yapacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın