resim
Benjamin Tetteh
Takım:FC Metz
Mevki:Santrfor
Yaş:26
Boy:1.93
Uyruk:Gana
  • 132
    kimsenin performansı hakkında çok birşey bilmediği halde atıp tuttuğu, fiyat biçtiği bir futbolcudur. potansiyel sahibi genç oyuncuların artık neredeyse tüm futbol otoriteleri tarafından kabul görmüş belirli bir yatırım bedeli var bu da 10m€ civarı. (bkz: ozan kabak). bu zamana kadar türkiye’ye gelmiş yabancı oyuncu profillerine baktığımızda genelde ununu elemiş eleğini asmış, başarıya doymuş, hedefsiz, artık tek amacı para olan, emekliliğini almaya gelmiş futbolcuları görebilirsiniz. bu arada çok profosyonel, başarılar kazanmış , gençlere her yönüyle iyi örnek olacak futbolculara asla karşı olmadığımı da belirtmek isterim.
    artık galatasaray olarak yaşlı oyuncuların katar’dan önceki durağı olarak değil, genç oyuncuların vitrine çıktığı ve parlatıldığı bir futbol kulübüne dönüşmeliyiz. yani alt yapımız kötü olabilir, bu türk futbolunun genel sorunu zaten ama iyi bir scout ekibi ile potansiyelli genç oyuncuları 10’a alıp 20’ye satıldığı bir kulüp olabiliriz. bu genç oyuncuları, çok değil maksimum 3 tane dünya çapında başarıları olan tecrübeli oyuncularla harmanlarsak pekala bu işi becerebiliriz düşüncesindeyim.
    bundan dolayı benjamin tetteh transferini değerli görüyorum. bu işi bir ticaret gibi görmek lazım. tabi ki 7.5m€‘luk bir risk alınıyor ama bu riski almadan da ne genç futbolcuların cazibe merkezi olabiliriz ne de mali ve sportif anlamda sürekli bir başarı yakalayabiliriz. önemli olan alınan riskin belli bir mantığa oturtulması ve oyuncunun herşeyinin iyi araştırılması.
App Store'dan indirin Google Play'den alın