resim
Michy Batshuayi-Atunga
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Santrfor
Yaş:30
Boy:1.85
Uyruk:Belçika
  • 87
    25 yaşında olmasına rağmen 5 büyük ligin 4'ünde ve hep itibar seviyesi yüksek takımlarda oynamış. toplam istatistiği 119 maçta 41 gol, 12 asist.
    2.2 maçta 1 gole etki 25 yaşındaki oyuncu için gayet iyi ve oynadığı lig/takımlar da kolay istatitistik kasabileceğiniz yerler değil. türkiye'de bu ortalamayı 2'nin altına düşürse bize yeter de artar.

    bir ilginç nokta da şu :

    en başarısız olduğu lig ispanya olmuş. açıkçası bu ligde kral olmuş adam geldi burada rezil oldu. bu ülkenin top seviye denebilecek soldado, negredo gibi golcüleri de burada hiçbir şey yapmadı. kısacası la lıga ile süper lig birbirine zıt düşen ligler.

    en başarılı olduğu lig ise fransa. daha geçen sene aynı ligde başarılı olmuş gomis geldi ve aynı başarısını burada da sürdürdü. keza geçmişe bakacak olursak nonda yine fransa liginde isim yapıp takımımızda başarılı olmuş oyunculardan biri. yine aynı şekilde moussa sow da buna örnek gösterilebilinir. kendisinin de süper ligde fransadaki başarılarını devam ettireceğini düşünüyorum.

    son olarak şunu anlamadım. çoğumuzun kriteri genç-uygun maaliyet-kaliteli topçu almak. bunların hepsini karşılayan topçuyu bulmak mümkün değil. örneğin genç ve kaliteli topçu scout ekibiniz inanılmaz başarılı değil ise, ki bizimki değil, uygun maaliyette olmaz. batshuayi 39m€'ya transfer yapmış, transfermarkt'a göre ,ne kadar ciddiye alınacak veri bilmiyorum ama, 30m€ piyasa değeri var. bu adam zaten valencia'da takır takır gol atıyor olsa dönüp haritada türkiye nerede diye bakmaz. türkiye'deki takımlar bu tarz oyuncuları ya yaşları ya da performansları düşerse getrebilir. daha yakın geçmişte italya'nın bidonu melo gelip burada şov yapmadı mı?

    hem valencia hem de chelsea ile görüşüp anlaşma sağlanmak zorunda olunmasından zor transfer. ancak gerçekleşirse başarılı olacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın