• 472
    gazetecinin ve gazeteciliğin en temel görevi tarafsızlıktır. hal böyleyken ve spor basınının tarafsız olması isteniyorken bu gazetenin galatasaray'a aleni biçimde yanlamasının alkışlanması bana acayip çelişkili bir yandan da normal geliyor. çelişki kısmı zaten ortada da, normal gelen kısmını şöyle özetleyeyim; öyle bir toplum yapısına sahip olduk ki bizi hoş eden, bize hoş gelen bir şey varsa tüm etik değerleri bir kenara atabiliyoruz ve bunu yaparken de durup ''ben ne yapıyorum ya'' demiyoruz.

    bu gazete bir spor gazetesiyse, her takıma eşit durmak zorunda. belli konularda gazetenin kanaati olabilir ancak bu yapılırken de belli seviyede bir üslup, belli bir kalite yakalanmalıdır. yalanlama aldıkları haberde dahi haksız oldukları aşikarken sırf galatasaray sayfası gibi haberler yapmalarından mütevellit insanlar bu gazeteyi savunmuştu. yaptıkları da herhangi bir dayanakları yokken, çıkarım üzerinden bir durumu haberleştirmekti, ki bu durum da kabul edilemez normal şartlarda.

    sadece şöyle düşünelim; yukarıda bir arkadaş bahsetmiş, şike sürecinde fotospor gazetesi benzer yaklaşımı sergiliyordu çünkü başındaki kişi oturup 10 dakika sohbet edemeyeceğiniz tıynette, öyle gözü dönmüş bir fenerbahçeli'ydi ve tamamen canı nasıl isterse öyle haberler yaptırıyordu. o gün, o gazeteye nasıl tepki gösteriyorsanız, bugün de bu gazeteye aynı tepkiyi göstermekle mükellefsiniz. aksi her şey kendi içinde düşülen bir çelişkiden farksız oluyor en hafif tabirle.

    kapandıklarını açıklarken kullandıkları üslup bile son derece itici ve bir basın organına yakışmayacak basitlikte. bari bundan sonrası için akılları başlarına gelsin diyeceğim de, pek sanmıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın