• 389
    stada yapılan bir teknik gezide verilen bilgilere göre stadın kaba inşaatı iki ay sonra bitecekmiş. haberler umut veriyor. verilen bütün bilgiler:

    --- alinti ---
    gezimizi en baştan anlatacak olursam; saat 10 gibi stadımıza yaklaşık 25 kişilik bir grup olarak gittik. ilk olarak şuanda adını hatırlayamadığım :( iki mimar hanım bize stadın mimari özellikleri hakkında kısa bir sunum yaptı. ilk resimlerdeki görüntüler bu sunuma aittir. anlatılan mimari özelliklere fazla girmeyeceğim. zaten forum ahalisi olarak tüm detaylara hakimiz. yalnız bu bölümde not aldığım birkaç şey var. birincisi çatı uygulama projesinin halen hazırlanmaya devam ettiği ve çatı kaplamasının 5-6 mm kalınlığında trapez eleman olacağı. defalarca söylendiği gibi çatının daha sonra açılır kapanır kapakların monte edilmesine uygun olacak şekilde ve catwalk ların çatı imalatıyla birlikte yapılacağı söylendi. bunun yanında çimlerin havalandırılması ve tribünlerin ısıtılması konusunda sorular sordum ancak net bir cevap alamadığımıza göre bu iki konuda varyapın henüz bir çalışması yok.forumda merak edilen bir konu olan tv kamerasının hangi katta olacağını da öğrendik. 5. kat yani 2. loca katinin hemen üstüne konuşlanmış olacak. seyirci sirkülasyonu 2. ve 5. katlardan sağlanacak. ayrıca mimar hanım stadın tribünlerinin en üst noktasındaki parabolik eğrisel kirişlere dikkat çekti. bu kirişlerin uygulamasının çok zor olduğunu ve özel teknikler gerektirdiğini belirtti. anlaşılan bu noktaya geldiğimizde işçilerimiz uzunca bir süre burada zaman harcayacaklar. bu arada gündemde olan görüş açısı meselesinden de söz edildi. mimar hanımın da tekrar işaret ettiği gibi yeni kriterlere uygun olan dünyada hiç bir stad yok. dolayısıyla bu konuyu kafaya takmak çok saçma. bunlar dışında konuşulanlar hepimizin çok iyi bildiği konular o yüzden tekrar yazmıyorum

    stad hakkında inşaat bilgilerini ise şantiye şefi mete beyden aldık. kendisi şuan stadın kabasının %70 seviyesinde olduğunu ve tamamının 2 ayda biteceğini söyledi. ayrıca çok merak edilen bir diğer konu olan işçi sayısının da şuan 250 civarında olduğunu ve yakın zamanda 400e çıkacağını söyledi. prekast elemanların yaklaşık 25 km mesafede olan bir fabrikadan geleceği sylendi.bu arada resimlerde görmüş olduğunuz eski prekastların yeterli olmadığı için çift l şeklinde yeni prekastlar imal edileceği söylendi. hepimizin merak ettiği kötü hava şartları meselesine ise şantiye şefimiz kesin bir cevap verdi. kendisi daha önce sibiryada çalıştığını ve çok yüksek hızlarda, -35 derecelerde inşaat yaptıklarını söyledi. dolayısıyla soğuk havanın inşaatın hızına engel olucağı fikrini de kafamızdan atabiliriz. ayrıca süper kolonlar hakkında da bilgi aldık. bildiğiniz gibi bu kolonlar yalnızca çatıyı taşımak amacıyla imal ediliyor. bu kolonları perde kolon olarak düşünebiliriz. herbirinin içinde asansör boşlukları var.

    şimdilik aklıma gelen bukadar. sorularınıza gelecek olursak, dediğim gibi çalışmaları aksatmamak adına yalnızca e bloğun kameralarda bizi görmüş olduğunuz katını inceleyebildik. dolayısıyla alt katlarda ne kadar çalışma olduğu konusunda bir fikrim yok. teknik düşüncelere gelcek olursak, henüz öğrenci oldumuz için bir uzman gibi açıklama yapmam yanlış olur. ancak yapılan işin ne kadar kaliteli olduğunu gözümle gördüğüm için çok rahatım. bundan önce bulunduğum şantiyelerle kıyaslama yapacak olursam stadımızın gerek malzeme kalitesi gerekse işçilik açısından çok ilerde olduğunu söylemek mümkün. bu arada çalışanlar arasında aşırı bir iş ciddiyeti var. fotoğraf çekmek için bile baretimizi çıkardığımızda o sırada ordan geçmekte olan bir işçiden uyarı aldık :) . stadın atmosferiyle ilgili bi soru vardı galiba. kesinlikle çok etkileyici bir yer. kaba inşaat halinde olsa bile bittiğinde tam bir mabed olacağını rahatlıkla söyleyebilirim. ali sami yen de uzun zamandır maç izliyorum ancak burası bambaşka. stadın bitmesini iple çekerken şimdi daha da sabırsızlanmaya başladım. aslanlı yoldan yürümek, tribün girişinden kapalı tribüne çıkmak ve sahanın ayaklarımızın altında olması bana ilk defa maça gittiğim heyecanı yaşattı.
    --- alinti ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın