• 1
    disney şirketi tarafından kurulan (1993), eski adı "the mighty ducks of anaheim" (anaheim'ın kudretli/ulu ördekleri) olan, tarihinde 1 şampiyonluk bulunan nhl takımı.

    playstation 1'deki nhl 2000 oyunu sayesinde tanıştım bunlarla ilk kez. o zaman takım makım biliyorum tabii buz hokeyiyle alakalı. oyunu ilk açtığım zaman ne var ne yok gezinirken şöyle logosu olan bir takım gördüm: http://gss.gs/CQS logoyu görür görmez bir insan o takımı benimser mi arkadaş? benimsermiş. :( sonra sonra bunların alternatif logo olarak şunu kullandıklarını da fark ettim: http://gss.gs/e3m (daha çok home formaların omuzlarında kullanılıyordu) bu takımla alakalı en enteresan şey aslında takımın hangi düşünceyle kurulduğu. ducks'ın özelliği şu; tarihte bir filmden yola çıkılarak kurulan bir spor organizasyonu. şöyle ki; 1992 yılında disney şirketi bir film yapıyor "the mighty ducks" adında: http://gss.gs/RGR hollywood sineması los angeles'la özdeşik olsa da o dönem la'de bir nhl takımının zaten var olması sebebiyle (los angeles kings) filmden feyzalınarak kurulacak olan buz hokeyi takımı için yurt "anaheim" olarak belirleniyor. şu the mighty ducks filmiyle alakalı bir anekdot daha; filmde dünya buz hokeyi tarihinin bir numaralı ismi olarak kabul edilen wayne gretzky de rol alıyor, ducks'ın efsanelerinden olan paul kariya da (ve daha nicesi). zaten başrol, two and a half men'deki charlie harper'ın gerçek hayatta kardeşi olan emilio estevez'de.

    organizasyon 2005 yılında el değiştiriyor. the mighty ducks of anaheim olan takım ismi ise 2006 yılında anaheim ducks'a evriliyor. yeni sahipler logoda küçük oynamalara gitseler de net değişiklik 2014'te gerçekleşiyor ve alternatif olarak kullanılan yeni logo birincil logo yerine geçiyor: http://gss.gs/C74

    filmden bahsettim ama çizgi filmden bahsetmedim. hollywood boş durur mu; 1996 yılında disney bu sefer de ducks'ın çizgi filmini yapıyor: http://gss.gs/mKU (1 sezon, 26 bölüm) hafızam beni yanıltmıyorsa bu çizgi film türkiye'de de yayınladı show tv aracılığıyla.

    çizgi filmin ilk bölümü: https://youtu.be/gfLPNDp5Ypo

    filmi merak eden olursa diye not; çeşitli torrent sitelerinde mevcut.
App Store'dan indirin Google Play'den alın