resim
Carlos Alberto De Oliveria
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Bek
Yaş:52
Boy:-
Uyruk:Brezilya
  • 125
    bugün bizim takımda olsa sözlüğün yarısı tarafından eleştirilecek olan, hiçbir ekstra özelliği olmayan bir oyuncu olsa da o dönem iyi işleyen bir makinede kusursuz çalışan bir dişliydi.

    bahsettiğimizi zamanların üzerinden neredeyse 20 yıl geçti tabii (yaşlandık ya) ve bu süreçte futbol çok değişti. mevkiler aynı olsa da o mevkilerden beklenen şeyler 20 yıl önce beklenilenler ile aynı değil artık. dolayısıyla capone bugünkü futbol için elbette yetersiz bir bek -zaman zaman stoper- olabilir ama benim sözlük yazarlarına yaptığım eleştiri buna ilişkin değil.

    iyi organize olmuş bir takımda bazı oyuncular olduklarından daha da iyi görünebilirler ki bence capone böyleydi. ancak tam tersi de geçerlidir. kötü bir takımda da bazı oyuncular olduklarından daha kötü görünürler. galatasaray bugün oldukça kötü bir takım. pozisyon bulamayan, çok pozisyon veren, topu bırakın 3. bölgeye taşımayı, 2. bölgeye geçirmekte bile çok zorlanan, çok yavaş top çeviren -günümüz futbolunda en olmaması gereken şey belki de bu kadar yavaş olmak- bir galatasaray var sahada ve bunu sadece bir iki oyuncu üzerinden açıklamaya kalkmak bana doğru gelmiyor. eren olmasa gomis olsa 2 pozisyon fazla bulurduk, belki 3 4 puan da fazla toplardık kabul. peki bizim galatasaray' dan beklentimiz şu anki puanından 4 puan fazla toplaması mı? tüm derdimiz bu mu? hiçbir galatasaraylı buna ''evet bu'' diye cevap vermez sanıyorum. o zaman dişlileri konuşmak yerine hangi dişliden ne beklediğimizi bir netleştirelim önce ve sonra ona göre konuşalım, eleştirelim o dişlileri.

    capone' nin oynadığı dönemde eğer biz sağ bekin topla süratli olmasını, adam eksiltmesini, çok iyi orta yapmasını, hızlı olmasını falan bekleseydik, capone' nin kanadından yenen bir golü sağ bekimizde olmayan bu özelliklere bağlasaydık bana bugün bu nicki aldıracak bir capone' miz olmazdı.

    benim bu sene fatih hoca' ya ve galatasaray' a en büyük eleştirim bu işte. ben oyuncuları eleştiremiyorum çünkü o oyuncudan ne beklemem gerektiğini bilmiyorum. bizim hücum planımız ne ve bu plan hangi oyuncu ya da oyuncuların aksaması, yetersizliği, formsuzluğu yüzünden oluyor bilmiyorum.

    bir defans oyuncusu için çok gol attı capone arka direkte ama benim için en güzeli buydu. hagi atılmış, takım 10 kişi ve arka direkte capone;

    https://youtu.be/P0iPQiOet7A?t=280
App Store'dan indirin Google Play'den alın