• 20
    ikinci yarı her tipik türk takımı sendromuna girdik ve maçı 2-0 kaybettik. nedir tipik türk takımı sendromu? bir gol yeyince ya da bir hata yapınca bunun baskısından kurtulamamak, oyuna küsmek. işte bu sendromun tedavisini bulduğumuz gün türk milleti ve türk futbolu başarıdan başarıya koşacaktır.

    yunus akgün a takım futbolcusu triplerine girmiş tek harekette her şeyi halledeceğim havasında. işte bu da tipik türk futbolcu hastalığıdır. yunus da atalay da rakiplerinin ne kadar ciddi olduğunun farkına varamadan maç bitti.

    gökay’ın yaptığı hata da kusur tamamen kaleci batuhan’ındı. çünkü rakip baskı yaparken o pas yapılmaz. uzun kullansan ne olur? ancak gökay’ın sol ayağını geliştirmesi gerektiği çok net ortaya çıktı bu pozisyonla. gökay sol ayağıyla gerektiğinde pas ve şut atmak için çalışmalar yapmalı. hiç olmazsa hata yapmayacak dercede sol ayağını geliştirmeli.

    rakip ikinci yarıdaki oyunuyla, türkiye süper liginde her takımı yanabilecek seviyede. o derece hızlı ve etkili futbol oynadılar. bizim gençler rakibin oyununu izledi. ancak önemli olan şey futbolcularımızın bu maçı hiç unutmamaları ve fizik, kondisyon, teknik, çabukluluk ve devamlılık özelliklerini buna göre artırmalarıdır.

    umarım bütün gençler bu maçtan önemli dersler çıkarır. gol yeyince, hata yapınca oyuna küsme hastalığından kurtulur ve son düdüğe kadar mücadeleden vaz geçmezler.

    (bkz: 11 aralık 2018 galatasaray porto uefa youth league maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın