• 506
    23 kasım 2018 galatasaray konyaspor maçı penaltı pozisyonunda, var sisteminde serdar'ın önce topa mı rakibe mi dokunduğu incelendi bence.

    hüseyin göçek müdahale varlığından emindi sadece müdahale sırasını merak etti ve sordu. yavaşlatılmış görüntüde serdar'ın önce konyasporlu futbolcuyla temasa başladığı ve hemen ardından topa dokunduğu görülmekte. ben bu hareketin penaltıya sebep olup olmayacağını tartışmak istemiyorum, o başka bir konu. göçek merak ettiği sorunun cevabını içeriden aldı ve tekrar izlemeden penaltı noktasını gösterdi.

    şimdi göçek'in pozisyonu tekrar izlememe sebebini bulmaya çalışalım. hakem konuşmalarının yayınlandığı, türkiye'de ilk var kararı olan pozisyonu paylaşıyorum.

    https://youtu.be/NIdlYvREws4

    bu kararda halis özkahya orta hakem ve var sistemi başında cüneyt çakır bulunuyor. halis özkahya yapılan hareketin faule sebep olduğunu düşünerek faul kararı veriyor. cüneyt çakır pozisyonu incelediklerini, müdahalenin içeride olup pozisyonun penaltı olduğunu, tekrar izlemeye gerek olmadığını ve video hakem işaretini gösterip penaltı vermesini söylüyor.

    tekrar bizim maça dönersek bu örnekle pozisyonun neden izlenmediğini anlayabiliriz. göçek serdar aziz'in müdahalesini net penaltıya sebep olarak görüyor. emin olmadığı tek sorunun cevabını da içeriden alıp penaltı noktasını gösteriyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın