• 41
    eğer ki tff'nin ligi yönetmemesi gerektiğini düşünmüyorsanız çok saçma bir düşüncedir.

    ben, tff başkanının istifa etmesine değil, tff'nin türk futbolundan elini çekmesi gerektiğine inandığım için, çekilmesi gerektiğini düşünüyorum takımım galatasaray'ın. bu bireysel bir düşünce ve kişisel bir kapris.

    eğer şu tff'nin herhangi bir yerindeki kişilerin değişmesi gerektiğini düşünüyorsanız ve buna rağmen galatasaray'ın ligden çekilmesini savunuyorsanız, biraz yanlış bir yoldasınız. çünkü twitter'da orada burada, tff başkanı yıldırım demirören istifa edene kadar gibi ibareler dolanıyor. ligden çekilmek demek, tff'nin otoritesine karşı gelmek demek. tff başkanını değiştirdiğinizde tekrar lige dönmek isterseniz, yeni başkanın tutumu ne olur? hemen geri mi alır lige? o halde herkes istediğini almak için ligden çekilir.

    fakat şu konuda hemfikiriz. kamuoyuna bunu sezdirirsiniz. elinizde bir koz olur.

    nasıl olur?

    kapalı bir olağanüstü genel kurul toplarsınız. medyaya istediğiniz sızdırmayı yaparsınız. konuşulanlar speküle edilmeye başlanır. bu arada siz, farklı liglerin yöneticileriyle bazı toplantılar yaparsınız. bu üst veya alt, o veya bu fark etmez. hatta uefa ve fifa ile bile görüşürsünüz. görüşmenin muhtevası önemli değildir. önemli olan sizin ne ima ettiğinizdir. tff'nin düzenlediği turnuva ve liglerdeki takımlarla türlü görüşmeler ayarlarsınız. spor organizatörlerini davet edersiniz. toplantılar düzenlersiniz.

    tüm hareketleriniz ve bunu takiben tüm spekülasyonlar tek bir şeye işaret eder: ligden çekilmek, mümkünse başka bir lige kapağı atmak, mümkünse uefa'da veya fifa'dan ayrıcalık koparmak, olmuyorsa yeni ve bağımsız bir lig kurmak.

    yoksa, galatasaray şu maddi sıkıntılar içinde ligden nasıl çıkacak?

    dediğim gibi, benim gibi, tff'den bir halt olmayacağını bilerek, bir gösteriyi izleyeceğime galatasaray kanalında u21 ile yaptığımız maçları izlerim her hafta benim için daha iyi.

    iş bu raddeye gelmeden önce yapılacak tonla protesto var:
    1. maçlara altyapınızla çıkarsınız.
    2. maça çıkarsınız ama 90 dakika hiçbir şey yapmazsınız.
    3. maça çıkmazsınız.
    4. tff'nin takımına oyuncu göndermezsiniz.

    düşünsenize, hakem düdüğünü çalıyor. sahada hiçbir şekilde hareket etmeyen 11 tane topçu var ve bunu birçok ülke, uefa, fifa falan izliyor. gerçi onlar da pek matah sayılmaz ya! neyse.
App Store'dan indirin Google Play'den alın