• 482
    evet video hakem sisteminden şu anda istediğimiz verimi alamıyoruz. çünkü onu da kendimize benzettik. dünya kupasında uygulanan var ile bizde uygulanan var o kadar farklı ki güleyim mi üzüleyim mi bilemiyorum.

    1-dünya kupasında pozisyonlar anında var’dan izleniyor ve pozisyon en az üç açıdan, önce ağır çekim sonra hızlı (normal) çekim ile ekrana veriliyordu. izleyenler de hakem de her yönüyle pozisyonu görüp izliyordu ve kararlar da yüzdeyüze yakın isabetliydi. bizde ise hayret verici biçimde pozisyon ekrana verilmiyor, adeta taraftardan gizleniyor. bu nasıl olabilir?

    2-hakemin pozisyonu hangi açılardan izlediği de taraftara gösterilmiyor bizde. tüm izleyiciler var’a giden hakemin izlediği pozisyonları görmeli, görmeli ki isabetli karar verip vermediğini anlayabilsin.

    3-dünya kupasında ofsayt pozisyonları bir dakika içinde çözümlenip kararlar veriliyordu. bizde ise nerdeyse iki-üç dakika sürüyor. herkes şüphe duyuyor kararlardan. var hakemleri piero ile oynuyor izlenimi doğuyor. bunun en net örneği de bursa spor-beşiktaş maçındaki babel’in pozisyonu. yarım metrelik açık ofsayt resmen kapatıldı ve en az üç dakika sürdü. çünkü piero’y aesas alacağı noktaları var hakemi yüklüyor. babel’in neresini piero’ya yüklediler bilmiyoruz. (babel’in pozisyonu örneğin ingiltere ya da almanya’da yeniden incelensin bence. sahtekarlık varsa da barış şimşek derhal kovulsun ki sahtekarlık olduğundan adım gibi eminim)

    4-penaltılık birçok pozisyon var’da incelenmiyor. yakın çekimi ve farklı açılar yavaş gösterilmiyor, yani adeta pozisyon karartılıyor. serdar’a skertel’in hareketi ağır çekimde farklı açılardan neden gösterilmedi anlamak mümkün değil. biz penaltı diyoruz ama yakın ve ağır çekimi gösterilse belki de fikrimiz değişecek ve rahatlıyacağız. neden gösterilmediğini bilen var mı? fenerbahçe de ozan’ın pozisyonuna itiraz ediyor. o pozisyonu da üç açıdan ağır çekimde gösterin, gösterin ki rahatlayalım. gerçekten ozan’dan çıkmış ise gerçeği teslim edelim.

    adaletli olursanız kim şampiyon olursa olsun ülke futbolu kazanır, adaletsiz olursanız tüm ülke kaybeder bu kadar net. yaptığınız sahtekarlıklar kısa vadede size kar gibi gözükse de uzun vadede size zarar olarak döner. haramın bereketi ve faydası yoktur arkadaş yoktur bunu anlayın ve o beyinsiz kafanıza sokun.

    benden söylemesi...

    (bkz: 2 kasım 2018 galatasaray fenerbahçe maçı ve 2.9.2018 bursaspor beşiktaş maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın