• 2436
    --- alıntı ---

    büyükçekmece belediyesi’nin galatasaray spor kulübü’ne tahsis ettiği yeni spor ve sosyal tesis alanının imza töreni yapıldı.

    10 ekim çarşamba günü büyükçekmece belediyesi’nde gerçekleşen ve basın mensuplarının da takip ettiği imza törenine büyükçekmece belediye başkanı hasan akgün, galatasaray spor kulübü başkanı mustafa cengiz, galatasaray spor kulübü başkan yardımcısı yusuf günay ve galatasaray spor kulübü genel sekreteri ilber aydemir katıldı.

    imza töreninin başlangıç bölümünde büyükçekmece belediye başkanı hasan akgün ve galatasaray spor kulübü başkanı mustafa cengiz yeni spor ve sosyal tesis alanı hakkında açıklamalar yaptı.

    büyükşehir belediye başkanı hasan akgün’ün açıklamaları şu şekildeydi:

    “bütün kulüplere yakın ve eşit mesafede yaklaşan, spora yatırım yapan ve yapmaya devam eden bir belediye başkanı olarak şahsım, büyükçekmece belediyesi ve büyükçekmece halkı adına hem sizi hem de yönetici arkadaşları bir kez daha selamlıyoruz. ilçemize hoş geldiniz, şeref verdiniz. bugünkü mini toplantımızda daha önce galatasaray spor kulübü’ne tahsis etmiş olduğumuz araziyle ilgili yeni bir yer teslimi yapacağız. ilçemiz yeşil alan bakımından istanbul’un 1 numaralı ilçesidir. kişi başına düşen yeşil alan 130 metrekaredir. spor alanı olarak ayırdığımız alan yaklaşık 80 metrekaredir. planları ve projeleri tümüyle yapıldı. galatasaray spor kulübü’nün başkanı mustafa cengiz’den destek ve yardım alarak spor bakanlığı’yla, spor lisesinin kampüsü içerisine yapılacak kapalı ve açık spor salonu tesisi konusunda bir çalışmaya girdik. bu çalışmanın içerisinde büyükçekmece belediyesi ve spor bakanlığı olacak ama mustafa cengiz başkanımın da desteği olacak. çünkü, burası istanbul halkı için önemli bir tesistir. istanbul’da arazi yok, bizde arazi çok. bizde para yok çünkü bizde 70-80 katlı bina yasak. bizim anlayışımız böyle. büyükçekmece belediyesi’nin galatasaray spor kulübü’ne tahsis etmiş olduğu bu alanda, kulübün altyapısı için bir sporcu fabrikası gibi çalıştırılabilecek bir tesisler dizisi yapma konusunda çalışmalar mutlaka başlatılacaktır. eğer diğer kulüpler de bizden ciddi şekilde spor adına yer isterlerse, ciddi projerlerle bize gelirlerse, avrupa ve dünya standartlarında kullanabilecekleri spor salonları gibi, işbirliği yapabileceğimizi de açıklamak isterim.”

    akgün’ün ardından söz alan başkanımız mustafa cengiz’in ifadeleri ise şöyleydi:

    “hasan başkanım bütün istanbul’un tanıdığı çok değerli bir halk insanı ve belediyeci. kendisi bütün spor kulüplerine yakın bir insan. şampiyon olduktan sonra, iki ay önce burada yine kendisiyle beraberdik. umarım gelecek haziran ayında bayrağımızı tekrar göndere çekeriz. hasan başkanıma, meclis üyelerine, büyükçekmece halkına camiam ve türk sporu adına teşekkür ederim. biz bu 126 dönümlük araziyi canlandıracağız. burayı türk sporunun altyapısı için değerlendirmeyi düşünüyoruz. bildiğiniz gibi camiamız, riva ve florya’nın üzerinde yeni oluşumlar yapıyor. bu bölgeler aktifimizden çıktığı için yenilerini elde etme mücadelesindeyiz. bu büyük bir kazanım olmasa bile bir kullanım kazanımı. galatasaray’a uzun vadede çok katkı sağlayacaktır. bu alan üzerinde altyapı için gerekli yatırımlar kulübümüz tarafından belediyemizin de desteğiyle yapılacaktır. büyükçekmece, yeni havaalanının imarıyla birlikte geleceğin yıldızıdır. hak ettiği yeri çok daha iyi bulacağına inanıyorum. yeniden canlandırdığımız bu yatırım hayırlı, uğurlu olsun.”

    tören, atılan imzaların ardından büyükçekmece belediye başkanı hasan akgün’ün, galatasaray spor kulübü başkanı mustafa cengiz’e anlaşmayı takdim etmesiyle sona erdi.

    --- alıntı ---

    https://www.galatasaray.org/...ni-gerceklesti/40476
App Store'dan indirin Google Play'den alın