• 441
    anlam vermekte güçlük çeksem de 7 ekim 2018 fenerbahçe başakşehir maçında arızalanmasına hadi tamam diyelim, alternatif yollar bulalım.

    birincisi, dünya kupasındaki kullanımından gördüğümüz üzere; ofsayt tartışmalarında hakem teyit etmek için video hakeme gitmez. o kadar maliyetli teknolojinin kameranın yerden yüksekliği, pozisyonun olduğu noktaya olan açısı vs hesaplanıp yapılan izometrik çizimle ofsaytın olup olmadığını belirler. hakeme nihai sonuç söylenir. hiçbir şey doğru yürümediği gibi bu da yürümüyor zaten ülkemizde, neyse. hadi diyelim bu da yapılamıyor.

    ikinci olarak, pozisyon o kadar net ki herhangi bir çizim yapılmadan zaten nihai bi karar verilebilir. tahminimce 30 santim gibi bir mesafeyle ofsayt yok pozisyonda. hadi diyelim gözünü sevdiklerim bunu da göremedi.

    üçüncü alternatifimiz şu olabilirdi, ülker stadında tam 64 tane loca var. localarda maçla eş zamanlı olarak tvlerde yayıncı kuruluşun maç yayını da verilir. biz o kadar mı aciziz o görüntüleri hakeme ulaştırmıyoruz?

    hadi diyelim gerçekten aciziz. pozisyondan 3-4 dakika sonra sistem yeniden devreye girdi yanlış hatırlamıyorsam. dördüncü alternatif olarak, oynatma abi maçı. madem muallakta kalan ve maçın sonucuna direk etkiyen bir pozisyon var ortada, oynatma maçı. sistem tekrar devreye girene kadar bekle. maçtan sonra böyle tartışmalara maruz kalmaktansa, maça +20 uzatma veririm ama yine de o pozisyonda doğru kararı veririm. bunu düşünmek bu kadar mı zor acaba?

    yanlış anlaşılmasın, beraberlik bizim için olabilecek en iyi sonuçtu. neticede ali koç a.k.a yalı çocuğu içerde şampiyonluk yarışındaki takımlarla alınan beraberliğe “ezdik” gözüyle bakıyor, cocu da büyük ihtimalle görevine devam eder. başakşehir’in puan kaybetmesi de işimize gelir. iyi bir sonuç oldu, ama haktan, hukuktan, adaletten bahsetmek istiyorsak, bu kadar yatırım yaptıysak şu teknolojiye; ne olur düzgün kullanalım artık. böyle kullandıkça kaç çocuğun gelişimine harcanacak parayı çöpe atmış oluyoruz.

    sonuca gelirsek, dün akşamki maçta malum pozisyon için, ben, bu konuda o stadyumdaki profesyoneller(!) kadar vasıflı değilken, aklıma bir çırpıda dört alternatif getirebiliyorsam, bu alternatiflerin tek bir tanesi bile faaliyete geçmiyorsa, kusura bakılmasın art niyet ararım artık.

    varsa bir art niyet, allahlarından bulsunlar ne diyeyim...
App Store'dan indirin Google Play'den alın