• 2
    benim hayatta en üzüldüğüm 3-4 sporcudan birisidir.

    kolejde, marlyand’de 23 sayı 7 ribaundla oynamış ve jordan’ın en büyük rakibi olarak lanse edilmişti. 6’8 bir 3 numaraydı ve inanılmaz atletik bir adamdı. shaq gelse posterler evine gönderirdi öyle söyleyim. iyi de bir şutördü. kısacası süperstar olmak için gereken her şeye sahipti.

    1986 draftında ilk 3 seçilmesi bekleniyordu ki nitekim 2. sırada seçildi. bir basketbolcu için hayat ne kadar güzel gidebilirse o kadar güzeldi onun için.

    iyi bir basketbolcu olmasının yanında o zamanlarda zirve yapmış uyuşturucu, kokain gibi şeylere de hiç bulaşmamıştı. basketboluna odaklanmış ve yavaş yavaş emeklerinin karşılığını almaya başlamıştı.

    ancak, drafttan iki gün sonra arkadaşlarıyla bir kokain partisinde kokain kullandı ve yüksek dozdan hayatını kaybetti. daha önce hiç kullanmadığı için ilk seferde o kadar yüksek dozda kokain kalp ritmini bozup kalp krizine yol açmıştı.

    o kadar yaygın olduğu dönemde uyuşturucuya hiç bulaşmamış bir insanın hayallerinin başladığı anda uyuşturucudan ölmesi beni gerçekten en çok üzen durum.

    ölümü, kendisini efsaneleştirmiştir. çünkü, 2003 draftına kadar jordan’a rakip olabilecek kimse olmamıştı. rakipsizdi jordan o dönemde de, lig tarihinde de ve belki de muhtemel tek rakibi tek bir antrenmana bile çıkamadan ölmüştü.

    ölümün hayırlısı tabi ki olmaz ancak, len bias’ın ölümü amerika’ya ve nba’e bir tokat gibi çarpmış ve artık bu kokaine, uyuşturucuya dur deme kararı aldırmıştı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın