• 52
    tüm başarıyı üstlenmek ukalalık gibi gözükebilir fakat itiraf etmek zorundayım ve sizlerin de bunu bilmesinde yarar var. son 20 senede kazandığımız tüm başarılardaki en büyük pay bu ekibe aittir. futbolcular, teknik direktörler, başkanlar gelir geçer ama bir takımın arkasında güçlü bir totem ekibi yoksa o takım en önemli can damarını yitirmiş demektir.

    her maçtan önce metin oktay forması giymek, eğer ezeli rakiplerimizden biri geriye düşerse televizyonu hemen kapatıp koltuğun kenarıyla ilgilenmek, maç günleri anneyi, babayı, eşi, arkadaşları üzmemek, tek bir canlı zarar görmesin diye çimlere dahi basmamak, evrene pozitif mesajları göndermek, karmaya inanmak zaten bu ekibin de benim de artık hayatımızın bir parçası.

    dahası bizim nesil bu işi hıncal uluç'tan öğrendiği için klasik totemlere ek olarak ters totemlerde de uzmanlaşmıştır. her derbi öncesi alttan alınır, "yok be abi net 3-0'ınız var, sizin kaleciyi görürsek yendik sayıcam, zaten iddaa'da da size 100 lira bastım kafam rahat" gibi hem rakibi rehavete sokacak hem de sinirlerini bozacak eylemler ile maç öncesi gerekli sinerji sağlanır.

    siz sanıyor musunuz ki uefa kupası, süper kupa, real madrid galibiyetleri, 2006 yılındaki şampiyonluk, kadıköy'de kaldırılan kupa, şampiyonlar liginde çekilen kuralar hep futbolcuların, teknik ekibin, yönetimin başarısı ve şansı? hiç bir alakası yok! bu kulüp bu başarılara imza attıysa, bu kulüp halen dimdik ayaktaysa bunu totem ekibine borçludur. saygılar sevgiler...

    bir parçası olduğum için kendimle gurur duyduğum ekip.
App Store'dan indirin Google Play'den alın