• 26
    eski kralın bu seneki versiyonu. demoda birkaç maç yapmıştım, hala bana çok kötü gelen bir oynanışı var. değişmemiş.

    herkes her türlü oyundan zevk alabilir, buna tabii ki bir şey diyemem. pes 5 ile pes 12 arasında ben de pes oynadım, çünkü o zamanlar bana göre daha iyi bir futbol oyunuydu. bu arada fifa 11 ve 12'ye saygısızlık etmeyelim, fifa'nın ''geliyorum'' dediği oyunlardı onlar da ama o sıra kopamamıştık pes serisinden.

    fakat artık fifa'nın yanında pes serisi bir hiç. yani ''ben işin eğlencesindeyim.'' diyen adama bir şey diyemem ama cidden bir futbol oyunu olarak pes'in fifa'dan önde olduğunu iddia etmek bana komik geliyor. bu sene ellerindeki tek önemli kozu da, uefa lisanlarını da fifa'ya bıraktılar.

    pes'in miadı doldu. artık bırakın fifa'yı geçmeyi, fifa ile tekrar kıyaslanacak hale gelmesine dahi ihtimal vermiyorum maalesef. yapımcılarının da böyle bir gayesi olduğunu sanmıyorum. her sene oyunu çıkartıyorlar işte oynayanlar var diye hatta öyle ki bu sene sırf fifa kitlesi de belki oyun çıkana kadar pes'te takılır diye çok erken çıkarttılar oyunu.

    bu serinin tamamen koptuğu oyun ise kesinlikle pes 14'tür. pes o oyuna kadar en azından belli bir tarzı olan, ''ben buyum.'' diyen bir oyundu. eğer o tarzına devam etseydi eminim şimdi daha farklı olurdu fakat pes gitti ''biraz fifa olalım, biraz pes olalım.'' deyince hiçbir şey olamadı resmen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın