• 1
    on edit: basligin orjinali "eren derdiyok henry onyekuru muğdat çelik sinan gümüş dörtlüsü" olup sigmadigindan kisaltma geregi duyulmustur.

    an itibariyle 18-19 sezonunda galatasaray futbol takiminin en azindan ocak ayina kadar forvet rotasyonunu olusturacak dortludur. simdi burada yeterlidir yetersizdir, yonetim soyle hatalidir boyle kotudur, transfer son gunlere kalir mi, gomis niye gitti gibi elestirilere hic girmeyecegim. zaten cok elestiriliyor hakli olarak.

    yuksek ihtimal son 1.5 saatte transfer yapilmadigi surece rotasyonumuz budur. elestirsek de destekleyecegiz, ve eldekilerle en iyi ne yapilir onu dusunmek lazim. bu konuda zaten fatih terim'e sonuna kadar guveniyoruz. ama ben de kisisel bir takim dusuncelerimi yazacagim nacizane.

    bu dortlu icinde eren her ne kadar tek gercek anlamda forvet olarak gozukse de, bence ozellikleri bakimindan an itibariyle oynadigimiz futbola uymuyor. su anki fizik durumuyla eren ne duvar olabiliyor, ne top indirip pivotluk yapabiliyor. cok yavas ve sabit kaliyor ve pres konusunda eksik. zaten oyun sistemimizde eren'e uzun atalim indirdigini toplayalim gibi degil.

    eren yerine forvette onyekuru'nun birinci tercih olarak denenebilecegini dusunuyorum. bu sayede ileride kanatlar ve forvet arkasi dahil, surekli yer degistiren cok hareketli bir dortlu yakalayabiliriz. city'nin forvet rotasyonunun aguero - jesus'tan olusmasi gibi biz de klasik santrfor tanimindan uzak onyekuru, mugdat gibi isimleri kullanabiliriz en ileride.

    onyekuru zaten forvet pozisyonunda da oynayabilen bir futbolcu, tamamen yabanci oldugu bir mevki degil. sinan ve mugdat da ayni sekilde. mugdat hatta fener kupa final macinda tek forvet olarak oynamisti yanilmiyorsam false 9 gibi. ayrica sakaryaspor macinda mugdat'i cok begenmistim ayni sekilde. takim belki forvette eren'den ziyade mobil, hareketli bir oyuncuyla daha tempolu, ilerde pres yapan akici bir oyuna burunecek. eren de oyunun sikistigi maclarda yedekten girebilir.

    olur veya olmaz, yanlis veya dogru, yonetim hatali veya hatasiz, hepsi hakkinda bir dusuncemiz elbet var ama bu saatten sonra takimi desteklemek lazim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın