• 313
    süper ligde ilk kez 10 ağustos 2018 ankaragücü galatasaray maçında uygulanmıştır. federasyondan yapılan açıklamaya göre "var"ın müdahale edeceği alanlar şöyle:

    goller: golden önce golün geçersiz olması için bir ihlalin olup olmadığını bildirmek.
    penaltı kararları: verilen veya verilmeyen bir penaltı kararında açık bir hata olup olmadığını bildirmek.
    yanlış oyuncuya kart verilmesi: ihlal yapan takımdan yanlış oyuncuya gösterilen kartın düzeltilmesini bildirmek.
    direkt kırmızı kartlar: verilen veya verilmeyen bir ihraç kararında açık bir hata olup olmadığını bildirmek.

    dün* de görüldü ki, tıpkı dünya kupasındaki gibi, gol pozisyonları sonuna kadar oynatılıyor. aksiyon tamamlandıktan sonra ofsayt veya herhangi bir faul kararı veriliyor. bu nedenle takımların ofsayt dahi olsa pozisyonlarda konsantrasyonunu koruması önemli.

    uygulamanın itirazları azaltması ve oyunun bu nedenle sürekli kesilmesini engellediği görülüyor. süper ligin harcından kaynaklı yere yatan kalkmaz düzeninin de önüne geçilirse, var'ın oyunu hızlandıracağını öngörüyorum. normalde tam aksini düşünürdük. ama uygulama hızlı işliyor. dünya kupası da çok önemli kriter oldu bu anlamda.

    ceza sahası içinde ele çarpmalar gibi itirazları da oyundan kopmadan yapmak gerekiyor. elini havaya kaldırıp, pozisyonu unutmamalı futbolcu. eğer bir durum varsa video hakem uyarır zaten düşüncesi futbolcunun beynine zerk edilmeli.

    ben daha adil bir sezon olacağı kanısındayım. hakemin hiç konuşulmaması da bunun göstergelerinden. tabi ki "var"ın saha içindeki yönetime bir etkisi olmayacak. doğramak isteyen hakem yine istediği gibi at koşturabilecek. ancak penaltımız verilmedi, ofsayttan gol yedik devri yavaş yavaş kapanıyor...
App Store'dan indirin Google Play'den alın