• 122
    galatasaray'ımızın 2018-2019 sezonu açılış karşılaşması. bizim takımı zaten biliyoruz, takım da değişmedi diyebiliriz o yüzden ben de rakibi araştırdım biraz*.

    şimdi bizim takımda çok bir değişim olmadı ancak süper lig'e çıkan her takım gibi ankaragücü de gidenleri gelenleri çok olan bir takım. şöyle bir göz atarsak:

    gidenler

    -gençer cansev
    -ferhat kiraz
    -enes kubat
    -yusuf abdioğlu
    -kibong mbamba
    -umut nayir

    gençer ile başlamak gerekirse, kendisi stoper ve ismail kartal'ın geçen sene alihan kubalas'la birlikte tandemde en çok güvendiği isim. alihan-gençer tandemi geçen yıl beraber yaklaşık 25 maça çıkmışlar. kulüp alihan ile sözleşme uzatırken gençer ile yollarını ayırmış.

    ferhat kiraz hepimizin bildiği bir isim. geçen sezon 17 maçta ilk on birde başlamış. bunların bir kısmı sol kanat olarak bir kısmı da sol bek. mehmet sak'ın sakatlık geçirdiği bir dönemde sol beki ona emanet etmiş ismail kartal. istatistik olarak pek bir katkı verememiş.

    enes kubat 23 yaşındaki santrfor. 12 kez oyuna sonradan girip skoru 3 kez değiştirmiş.

    yusuf abdioğlu stoper ama ismail kartal kendisini birkaç maç erdem özgenç'in yerine sağ bekte de oynatmış. yusuf da 17 kez on bir çıkmış. önemli bir oyuncu diyebiliriz.

    mbamba, konyaspor ve adanaspor'dan tanıdık bir isim. ismail kartal çok da şans tanımış diyemeyiz ama fena da değil. 12'si ilk on bir olmak üzere 16 maça çıkmış.

    gelelim umut nayir'e. 29 maçın 28'inde ilk on bir ve 14 gol. takımın geçen yıl attığı tüm gollerin %25'i bu arkadaşa ait. önemli bir hücum gücünü kaybetmiş durumdalar.

    gelenler

    -youness mokhtar (sol kanat)
    -yalçın ayhan
    -thievy bifouma
    -mostapha el kabir
    -ricardo faty (ön libero)
    -alper önal (santrfor)
    -bakary kone (stoper)
    -johannes hopf
    -tiago pinto

    mevki olarak baktığımızda gidenlerin yerleri doldurulmuş gözüküyor. göze batan transferler de kone, hopf, pinto ve mokhtar. hopf hepimizin artık bildiği bir kaleci. aynı şekilde pinto'yu da tanıyoruz*. mokhtar ve kone'yi izlemedim ancak kone'nin lyon kariyeri ve mokhtar'ın geçen sezonki istatistikleri iyi durmuyor desem yalan olur. ankaragücü için iyi transferler gibi duruyorlar. alper önal ismail kartal'ın yeni enes kubat'ı olacağa benziyor.

    geçen sezonki taktikleri ve en çok kullandığı oyunculara gelirsek:

    -----------
    4-2-3-1
    -----------

    korcan
    erdem-alihan-gençer-mehmet sak
    sedat-arif
    kenan-putsila-ilhan
    umut

    -----------

    şöyle bir on bir çıkıyor. burada en çok dikkatimi çeken arif morkaya oldu. kendisi ön libero ve ismail kartal'ın vazgeçilmezi. geçen sezon en çok forma verdiği isim. bir de semih şentürk'ü var ismail kartal'ın: kehinde. 24 maçın 9'unda on bir çıkıp 7 gol atmış. sonradan girdiği dört maçta da 4 golü var. tamam, semih'e haksızlık oldu bu benzetme kabul :)

    bir de defanstaki alihan kubalas'ın geçen sezon 6 golü var. duran toplardaki sıkıntımızı düşündüğümüzde başımıza bela olabilir gibi geldi. bir stoper için kesinlikle muhteşem bir sayı.

    kendi sitelerine baktığımda 2 hazırlık maçı yaptıkları gözüküyor. bunların ilkinde 21 temmuz'da erzurumspor ile 2-2 berabere kalmışlar.

    kadro:

    korcan
    erdem-alihan-szukala-mehmet
    arif-faty
    nduka-putsila-ilhan
    enes

    ikinci hazırlık maçını 5 gün önce bursaspor ile yapmışlar: 2-0.

    kadro:

    hopf
    erdem-yalçın-kone-pinto
    faty-arif
    bifouma-ilhan-el kabir-mokhtar

    açıkçası bu maçta nasıl dizildiklerine dair bir bilgi yok. dikkatinizi çeken bir şey var mı efenim: arif morkaya. ismail kartal vazgeçmiyor efenim bu adamdan. bursa maçı bize daha çok fikir veriyor nasıl bir kadroyla çıkacağına dair. yalçın yerine alihan ile ilerideki dörtlüden de el kabir yerine putsila ile çıkacaktır diye düşünüyorum ben.

    genel olarak bize çıkarabilecekleri zorlukları düşünürsek; alihan kornerlerde sıkıntı çıkarabilir, kone pek golcü değil açıkçası ama o da rakip olduğu sürece duran topta maalesef tehlike olarak görülmeli. pinto'yu ben çok beğenirim. mariano'nun arkada bıraktığı boşluklardan bize fena halde dert olabilir. bifouma, ilhan ve mokhtar da her anadolu takımı oyuncusu gibi kontralarla bizi vurmaya çalışacaktır. faty-arif orta sahası da bizi zorlayacaktır.

    yani geçen seneki sıkıntılı deplasman maçlarından olabilir ama bu tamamen bizim elimizde. fatih hoca oyun sıkıştığında yine eren'i oyuna alırsa, onyekuru, feghouli veya garry artık kim oynayacaksa kanatta çizgiye basmasını kafasına kaka kaka söylemezse galibiyet alamadan döneriz ancak geçen seneki kayseri maçı gibi kanatlardan ortalarla bir şeyler yapmaya çalışırsak kolay maç olur.

    allah yardımcımız olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın