resim
Celil Yüksel
Takım:Göztepe
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:26
Boy:1.71
Uyruk:Türkiye
  • 72
    kısa orta sahalar biraz hızlı ve çeviklerse, aynı işi yapan ve görece uzun sayılan (kendilerine göre) 1.78-1.83 bandındaki topçulardan daha efektif top oynayabilirler. zaten kısa boy, kısa adım ve hareket mesafesi ile default olarak agility yükselten bir özellik.

    ikinci bir husus daha var, celil, kendisini destekleyen ben ve arkadaşların kafasında 8 numara olarak yer alıyor. uzun hava topu karşılayamaz ama 2 stoper, 1 adet 6 numaranın bulunduğu takımda kafa toplarını 8 karşılıyorsa mental bir sıkıntı var demektir.

    bir üçüncü husus, genel kanının aksine orta sahanın topun yerden oynandığı bir alan olması. yerden oynanan toplarda, çalışan koşan bir adamsanız boyu bir önemi yok. kaldı ki fiziksel olarak baktığımızda, barcelona yıllarca rakibi sahasına iniesta ve xavi gibi güçlü kuvvetli olmayan adamlarla tuttu. evet, arkalarında busquets vardı ama celilin de arkasında fernando olacak. kaldı ki alternatifi selçuk, ekmek kasları ile fiziğini kullanıp top alacak seviyede değil.

    20 yaşına gelmiş, verin formayı giysin. yapıyorsa da hata yapsın kardeşim; sanki oynayanlar süper kusursuz top oynuyor da bir celil’in hata yapma lüksü yok. yapacağı en epik hata çıkarken belhandavari şekilde topu rakibe kaybetmek olabilir ki, kenarda fatih terim varken hiçbir türk topçusu öyle gevşek pas atacak götü görmez kendinde.

    salın oynasın. yunus da oynasın. trabzonlu abdülkadir için “yaaauuu ne iyi topçu” diyorsunuz, ben yunus’tan, maç yapması ve kadro kalitesizliği nedeniyle oluşan özgüven dışında bir fazlasını göremiyorum. verratti, 20 yaşında paris’te forma giydiğinde pescara’dan transfer olmuştu. bugün bize gelse bilgisayarlar beyaza boyanır zevkten. neden celil denenmesin? mevcut ekonomik şartlarda para da para diyen ndiaye yerine celil gelsin, celil oynasın. ha 8-10 hafta düzenli oynar, baktın olmuyor başka plan yaparsın da yerini donk ve selçuk ile ikame ediyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın