resim
André Morgan Rami Ayew
Takım:Le Havre AC
Mevki:Sol Kanat
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Gana
  • 127
    bir transferin iyi ve doğru transfer olması oyuncunun iyi oynaması için tek etmen değil. transfer olduktan sonra şartlar da önemli. mesela bizim onyekuru transferimiz müthiş transfer. sezon sonunda teneke bağlayarak göndersek bile müthiş transfer. çünkü doğru transferlere devam edersek elbet çoğu tutar ve uzun vadede hem maddi olarak hem sportif olarak başarılı oluruz.

    ayew ise kesinlikle ve kesinlikle çok iyi ve çok doğru transfer. onyekuru'nun gelmesinden sonra bile fatih terim'in bizzat yaptığı açıklamaya göre hala kanat transferi düşünüyoruz. o yüzden diyorum ki keşke ayew'i biz alsaydık...

    ayew neden çok iyi ve çok doğru bir transfer?

    öncelikle oyun tarzı ligimize çok uygun. ayew'e benzer tarza ondan 2-3 gömlek düşük oyuncular bile istisnalar hariç hep başarılı oluyor ligde. bizim ligde kanat yeteneklerin vasat bile olsa eğer hem güçlü hem hızlıysan ve de iyi mücadele ediyorsan kesin başarılı oluyorsun. çoğu takımımız rakipteki iyi oyunculara futbol oynatmamaya yönelik bir sistemle oynadığından dolayı bir oyuncu dar alanda yeteneklerini sergileyebilecek kadar yetenekli olsa bile hünerlerini gösteremeyebiliyor. ligimiz kalite olarak düşük olsa da zorluk derecesi olarak yüksek bir lig. birçok iyi oyuncunun tutmamasındaki temel sebep de bu. hem kalite düşük olduğundan takım arkadaşlarından yeterli desteği alamıyorlar, oyun hiç akışkan olmuyor, hızlı düşünülemiyor hızlı uygulanamıyor, oyun sürekli duruyor vs vs. hem de çoğunlukla önleme ve engellemeye yönelik oyun oynatıldığından karşı takım oyuncularıyla sürekli oyun kuralları dahilinde ve dışında uğraşmaları gerekiyor.

    ayew'in yetenekleri üst seviye takımlar için sınırlı fakat bizim ligimiz seviyesi için gayet yetenekli bir oyuncu. fiziği ise baya iyi ve bir kanat oyuncusuna göre çok mücadele ediyor. skora katkısı da var. topsuz alanda da özellikle işin hücum kısmında baya iyi. boşlukları iyi görüp sızıyor. ayew marsilya'da oynarken fransa liginin yapısı(özellikle zor olmasının sebepleri) bizim lige benziyordu. son yıllarda değişti ama o zamanlar öyleydi. hatta o dönem fransa liginde iş yapan oyuncular dikkat ederseniz bizim ligde fırtınalar estirdi. ayew de o dönem marsilya'da çok iyi oynadı.

    maliyeti uygun. satın alma opsiyonlu kiralık olduğundan baktın tutmuyor anında kurtulursun, üzerine yük olmaz. sol açık, sağ açık ve forvet oynayabildiğinden birçok mevkiyi halledebilecek bir transfer. yaşı 28 ve başarıya mücadeleye aç bir şekilde geliyor olması muhtemel. kötü performans sergilemesi için 2 temel sebep var; ilki ve bence en önemlisi ligi küçümserse çok yetenekli olmadığından baya etkisiz kalır sürekli yapamayacağı işlere kalkışıp top kaptırır. ikincisi de sakatlanmaya meyilli oluşu. eğer ligi küçümsemezse ve kariyerinin genelinde vermiş olduğu mücadeleyi sürdürürse %99.9 iyi performans sergiler. ayrıca fenerbahçe'nin dünyada itibarı çok azaldı. artık peşlerine düştükleri çoğu oyuncuyla çok uğraşsalar bile anlaşamıyorlar. bu yaz yöneldikleri oyuncuların hemen hepsi doğru oyunculardı ama şimdilik sadece ayew'i alabildiler.

    bu sebeplerden ötürü ayew iyi transferdir. tam aradığımız tarzda bir oyuncuydu ve daha önemlisi tam fatih terim oyuncusuydu.

    ha derseniz ki ingiltere'de niye tutunamadı, premier ligde hemen herkes fiziksel olarak çok üst düzey zaten. fiziğiniz aşırı aşırı iyi değilse fiziğinizle fark yaratmanız pek mümkün olmuyor. mücadele desek zaten alayı maç boyu yüksek tempoda deli gibi koşuyor. e zaten ayew'in üst düzey için yetenekleri sınırlı. fransa'da yarattığı fizik ve mücadele farkını ingiltere'de standartlar yüksek olduğundan yaratamadı. becerileri de sınırlı olunca haliyle ingiltere'de özel bir oyuncu olamadı. yine de çok başarısız oldu diyemem. bekleneni yapamadı ama orası kesin. yoksa burada işi ne zaten...
App Store'dan indirin Google Play'den alın