• 8
    ünal aysal'ın başkanlığı zamanında, riva'da, 110 dönüm arazi üzerinde, 400 ögrenci kapasiteli, futbol, basketbol ve voleybol branşlarında eğitim vermesi planlanan, yatılı spor meslek lisesi.

    muazzam bir düşünceydi, olağanüstü bir vizyon göstergesiydi bu proje. mevcut altyapı okullarımızla karıştırılmamalı. ne oldu da vaz geçildi anlamak mümkün değil. riva'da yapılması planlanıyordu. eğer mesele araziyse, riva'da olması şart değil, uygun herhangi bir bölgeye yapılabilirdi ki eğitim yatırımlarına devletin arazi tahsisi ve vergi muafiyeti gibi teşvikleri varken. anlatmaya doyamadığımız altınordu, bu proje konuşulduktan 1 sene sonra hayata geçirdi kendi projesini.

    konuşulduğu zamanlarda hayata geçseydi, şimdi ne futbol ne basketbol konusunda bugünkü tartışmaları yaşamıyor olurduk. böyle bir tesisin olsa, ne yabancı sınırlaması, ne ffp belini bükemez.

    olur da bir gün hayata geçerse, meyvelerini toplamaya başladığımız zaman, bu proje olmadan geçen her günümüzü pişmanlıkla anacağız.

    türk sporundaki problemlerin tamamına yakınını sona erdirecek projedir, başka bir çözüm aramaya gerek yoktur. sosyal medya baskısıyla herşeyi yaptırabildiğini iddia eden taraftarın üzerinde durması gereken yegane konudur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın