• 171
    ulkemize bakacak olursak eğer aksi yönde turkiye'de avrupa hayranlığı var. onları üstün görme olayı var. eğitim, teknoloji ve ekonomik açıdan bakıldığında bunu haksiz görmüyorum geçtim.
    ancak ülkemizde kendi insanımıza yaptığımız ırkçılık var. milliyetcilikle ırkçılık arasındaki çizgiyi farketmiyoruz.
    kendimden yola çıkacak olursam iç anadolu insanıyım. ve 2 yildir ülkemin doğu tarafında görev yapmaktayım. iç anadolu insanını herkes bilir. dışa kapalıdır ve düşünceleri çok değişmez. eskiden süregelen düşünceler etrafında kişilik olusur. aşırı milliyetçilik hakimdir, aslında milliyetcilikten öte kendinden olmayanı yadirgarsin, öyle yetişirsin. ön yargilarla büyürsün. öcü gibidir sana farklı olanlar farklı düşünenler. nitekim doğuya da o onyargilarla gittim.
    ama şu iki yıldır önyargılarım çok kırıldı. farklılığın bu ülkenin zenginliği olduğunu gordum. önceki kendimdeen nefret ettim. her şeyin bana öğretilenler gibi olmadığını gördüm.
    yani mesut özil için duyar kasiyoruz. ama konu açılınca bizden olmayana yine aynı şeyi yapıyoruz. yapıyoruz ama farkında değiliz buni ırkçılık olarak kabul etmiyoruz bu daha kötü değil mi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın