• 67
    lakers taraftarlarının bu sene ya da gelecek sene takımlarına katılması konusunda neden bu kadar heyecanlı olduklarını gerçekten anlamadığım basketbolcu.

    leonard yıllarca san antonio spurs takımının her şeyi olmuş ve nba'de nadir görünen oyunu iki yönlü olarak üst düzeyde oynayabilen bir basketbolcu, evet, buna asla itirazım olamaz fakat draft edildiğinde bir süper yıldız beklentisi olmayan ve bu noktaya gelmesinde başta gregg popovic ve spurs oyun sisteminin çok büyük rol oynadığı bariz ortadayken, onu o yapan spurs iken* bu adamlar aylarca sakatım ayağına oynamıyorum dedi. spurs'ün playoff yolunda gerilere düştüğü bir dönemde onu o yapan takımı yarı yolda bırakması ne kadar savunulabilir? biz burada tolga ciğerci için neler yazdık?

    spurs'ün sisteminin günümüz nba'sine uymadığını, bu düzende başarı gelmeyeceğini ve prime zamanlarının bu takımda yok olacağını düşünmesini anlayabilirim ama maça çıkmaması, kimse kusura bakmasın, anlaşılır gibi değil. popovic'in dünya yıkılsa oyuncularının arkasında duran bir koç olduğunu her iyi nba takipçisi bilir. geçtiğimiz sezonun sonlarına doğru "kawhi'nin sakatlığı ne zaman geçecek?" sorusunu "sakatlığı yok" şeklinde cevap verdirecejk bir noktaya getirdiyse durumu siz düşünün.

    lakers muhabbettinin de nereden geldiğini yazmadan önce de bence şunu sorgulamak gerekir. kontrat altında olan bir nba oyuncusunu "ben x takıma gitmek istiyorum" diye çığırtkanlık yaptığını ne zaman duydunuz? nba'de kontrat altında olan oyuncu o takımın tercihlerine bağlıdır. kawhi'nin yaptığı net ayıptır. menajeri aracılığıyla başta wojnarowski olmak üzere lakers'a gitmek istediğine yayarak çıkar elde etmeye çalışmıştır. halbuki bunlar kapalı kapılar ardında olması gereken şeylerdir. biz burada ndiaye ve menajerinin açıklamaları için neler neler yazdık, hatırlayın..

    neden lakers sorusuna gelecek olursak, lebron james'in lakers'a gideceğini kızıl derililerden aborjinlere, antarktika'daki penguenlerden sibirya'daki kurtlara kadar herkes biliyordu ve kawhi'nin çığırtkanlık yaparak gelin beni alın diyebileceği cap'i olup da hamle yapabilecek kaç takım vardı ki? lakers, yıllarca yapılanacak atlanta, chicago, deandre jordan'ın peşinden koşacak dallas ve sacramento vardı. bunların içinden kimin çığırtkanlığını yapsın? diğer takımlarla takas olabilirdi evet ama kolay kolay kimse 1 yılkık kira için önemli bir parçasını vermez.

    lakers da onu bir süper yıldız etiketli oyuncu olarak, boşluğa da sahipken neden istemesin? eğer olsaydı marketing açısından müthiş bir hamle olurdu.

    şimdi toronto'da yepyeni bir sistem ve daha da önemlisi çaylak bir koç ile oynayacak. eğer verimli bir sezon geçirmezse gelecek sezon parası da olan lakers onlarca kaliteli oyuncu varken üstelik de lebron faktörüne sahipken farklı oyuncuya da yönlenebilir.

    bence bu süreçte pr açıdan ciddi sıkıntı yaşatacak bir süreci başlatmış ve sürdürmüş oldu.

    hayırlısı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın