• 1
    http://www.acibadem.com.tr/...k-oda-terapisi-nedir

    --- alıntı ---

    kriyoterapi (cryotherapy) olarak da bilinen 'soğuk oda' terapisi antik yunan dönemine kadar gidiyor. tarihçi heredot, tıbbın kurucusu kabul edilen hipokrat’ın vücuttaki iltihap ve ağrılar için buz ya da kar tedavisi uyguladığını yazar. cryo, yunanca’da soğuk anlamına geliyor.

    profesyonel sporcuların ağrılarını dindirmek, kaslarını diri tutmak, hücrelerini yenilemek ve daha rahat performans sergilemek için tercih ettiği 'soğuk oda' terapisi seansları en fazla 3 dakika sürüyor. 'soğuk oda' terapisi sırasında derinin yüzey sıcaklığı bir dakikadan kısa sürede 30 santigrat dereceye kadar indiriliyor. vücut, yüzey sıcaklığını düzenlemekten vazgeçip, gövdeyi korumak için kanı sorunlu bölgeye çekiyor. beyin vücudun çok büyük bir stres ve tehlike altında olduğu yanılgısına düşüyor. gövdeye çekilen kan, bu yanılgı nedeniyle oksijen ve besinleri depoluyor. seans sonunda beyin, kanı önce nereye göndereceğini biliyor.

    'soğuk oda'ya giren bir futbolcu ise oksijen bakımından zengin kan hemen yorgun bacak kaslarına iletiliyor. sonuçta 'soğuk oda'dan anında yenilenmiş, tüm ağrı ve yorgunluktan kurtulmuş olarak çıkılıyor.

    --- alıntı ---

    doğrudan oda şeklinde değil de nispeten daha küçük, kapsül şeklinde olan versiyonları da var. hatta bazı yabancı kaynaklarda cristiano ronaldo'nun 2013 yılından beri evine kurduğu sistemle haftada 2 defa 3'er dakikalık seanslara girdiği söyleniyor. düzenli olarak lebron james'in de bu yöntemi kullandığını okumuştum. "bunlar niye yaşlanmıyor lan?" sorularımızın kısmen cevabı olabilir gibi duruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın