resim
Henry Chukwuemeka Onyekuru
Takım:Al-Fayha
Mevki:Sol Kanat
Yaş:27
Boy:1.75
Uyruk:Nijerya
  • 97
    artık kesinleştiğine göre hakkında 1-2 yorum yapalım.

    daha önce de bahsettiğim gibi kendisi santrafor oynayamaz. bunu öncelikle söyleyeyim. ikinci santrafor da oynayamaz. öyle golcü ya da topsuz koşular yapan bir oyuncu değil.

    kendisi kanat orta sahasından çok kanat forveti. ortaları pek iyi olmayan bir oyuncu. ince paslar atabilen bir oyuncu da değil. en büyük silahı sürati. ayakları yere sağlam bassa da halen fizik gücü yüksek değil.

    topu ayağında isteyen bir oyuncu kendisi. bruma'nın tıpkısının aynısı denilebilir. tek farkı biraz (biraz ama) daha fazla pas vermeyi düşünmesi. onun dışında kopyala/yapıştır tam bir bruma.

    benzer şekilde bruma gibi dar alanda çok ince bilek hareketli olmayan bir oyuncu. geniş alan isteyen bir yapısı var. rakibi karşısına almayı pek sevmiyor.

    defansif meziyetleri düşük. fatih terim kendisinden mutlaka geriye de gelmesini isteyecektir. bu durum da onun ofansif performansını etkileyebilir. zira fiziksel yapısını tam olarak oturtabilmiş değil. maç içinde kopmalar yaşaması muhtemel.

    kısaca aklınıza bruma'yı getirin işte. eksisiyle, artısıyla.

    iyi transfer mi? eh işte. çok büyük beklenti yapılmamalı kendisinden. bruma gibi mırın kırın eder, defansa gelmez, sürekli topu ayağında tutmaya kalkışırsa devre arasında everton'a geri yollarız. ama takım oyununa özen gösterir, "ben buyum" demek yerine gelişmeye ve kendisine yeni özellikler katmaya çalışırsa tadı damağımızda da kalabilir.

    ancak kesin olan şu ki kendisinden 10 üzerinden 5-6'lık bir performans lamamız zor gibi. ya 2-3'lük bir performans alacağız ya da 8-9'luk. ortası pek yok bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın