resim
Éric-Sylvain Bilal Abidal
Görev:Sportif Direktör
Takım:-
Yaş:44
Uyruk:Fransa
  • 79
    kesinliği olmayan, ucuz bir habere konu olması üzücü. "haber doğru olsa" bile atlanmaması gereken nokta aynı haberde bu durumdan abidal'in haberinin olmadığı, bahsi geçen şu an hapiste bulunan sandro rossell'in bir tanıdığımız verecek şeklinde abidal'i bilgilendirdiği, fakat aslında yasadışı yoldan bir gönüllü bulduğu yani satın aldığı geçmekteydi.

    gerçekte ise abidal, takım arkadaşı dani alves'in bile karaciğerini verme isteğini reddetmişti. haberden sonra şöyle bir açıklama yayınladı twitter hesabından.
    https://pbs.twimg.com/media/DhRW6TQW0AEl7-5.jpg
    kısa ve basitçe çevirecek olursak "illegal karaciğer haberi ile ilgili ne yazık ki mecburen açıklama yapmak durumundayım. bu haberin en ufak bir şüphe uyandırdığı herkesten özür diliyorum. kuzenim gerard hayatımı kurtarmak için karaciğerini bana bağışladı. tüm süreç, resmi prosedürler ve protokoller takip edilerek yapıldı tüm medikal raporlar bu süreci doğrulamaktadır"

    sonrasında da daha önce yayınlanmamış operasyon sonrası gerard ile bir fotoğrafını yayınladı.
    https://pbs.twimg.com/media/DhVWRX4WkAA7jO-.jpg

    https://twitter.com/EAbidalOfficial

    bu haberle birlikte bir noktaya daha değineyim aslında bu haberle alakası yok doğru olsun veya olmasın bu; yabancı spor basını, türk spor basınından daha kötü. biraz ispanyolca, ingilizce bilenler; o ülkelerin medyalarını az çok takip edenler katılacaklardır bu dediğime. fanatik'in transfer haberleri gibi yabancı basında kişisel haberler dönüyor futbolcular biraz daha "celebrity" kültüründe görüldüğünden ve bazı ülkelerdeki yaygın tabloid basın yayınlarından dolayı. bu tabloidler ne yazık ki bizim gazetelerimizden bile berbat durumda olmasına rağmen sadece adı yabancı olduğundan sözlükte kaynak olarak sayılabileceği sanılarak paylaşılmakta.
App Store'dan indirin Google Play'den alın